185 Werving- en selectiebureaus

Werving en selectiebureaus in Nederland

In ïïn keer een goede medewerker voor een bepaalde positie vinden is niet altijd even gemakkelijk. Door het inschakelen van werving- en selectiebureaus (of een werving- en selectieburo), krijgen ze vaak meteen de juiste kandidaat voor een bepaalde functie. Werving- en selectiebureaus hebben goede recruiters in dienst, die precies weten op welke kwaliteiten ze bij een kandidaat moeten letten.


Garantie

Heel veel werving- en selectiebureaus werken op basis van no-cure no-pay; wanneer het uiteindelijk niet lukt om geschikte kandidaten te vinden, hoeft de opdrachtgever ook niet voor de diensten van de werving- en selectiebureaus te betalen. Dat geeft goed aan, dat de meeste werving- en selectiebureaus hun werk goed doen en vacatures in bijna alle gevallen kunnen vervullen. Zodra er een geschikte kandidaat gevonden is, zullen werving- en selectiebureaus pas de gemaakte kosten in rekening brengen.


Twee kanten

Met de diensten van werving- en selectiebureaus kun je twee kanten op. Enerzijds kunnen bedrijven werving- en selectiebureaus inschakelen in hun zoektocht naar de meest geschikte kandidaat voor een vacature binnen hun bedrijf. Anderzijds kun je als werkzoekende met een specifiek specialisme ook heel goed aankloppen bij werving- en selectiebureaus. In de financiïle wereld is dat lang niet ongebruikelijk en maak je kans om via de werving en selectie van een dergelijk bureau, te worden voorgesteld bij een toekomstig werkgever.


Extra voordelen

Werving- en selectiebureaus bieden nog meer voordelen. Zij kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen, dat een concurrentiegeding teniet wordt verklaard of dat bepaalde overdrachtskosten niet op de kandidaat worden verhaald. Van dat laatste is snel al sprake, wanneer een kandidaat op kosten van zijn vorige werkgever een dure opleiding heeft gevolgd. Werving- en selectiebureaus regelen in zoïn geval, dat die kosten worden overgenomen door de nieuwe werkgever. Een ander voordeel van het werken met werving- en selectiebureaus is, dat je als ïïn van de weinigen wordt voorgedragen bij een bedrijf. Daardoor heb je minder last van concurrerende kandidaten en maak je meer kans op die baan.