logo

Arbodiensten

Op zoek naar de kosten van arbodiensten? Vergelijk alle arbodiensten in Nederland. Ontvang gratis offertes en kies de beste aanbieder.

  • Groot landelijk netwerk met professionals
  • Gratis intake en adviesgesprek: 085 – 40 195 40
  • Snel drie offertes op basis van jouw wensen

Zoek arbodiensten in jouw regio

Wij helpen je bij het vinden van de beste arbodiensten

Wij vergelijken het aanbod van arbodiensten in Nederland. Je kan zelf zoeken naar de best passende dienst, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Arbodiensten traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40

Ontdek alle arbodiensten

Vind het perfecte aanbod voor jouw loopbaan. Je ziet hier enkele arobdiensten. Filter op jouw provincie, woonplaats, budget en expertise van de organisatie voor de beste match.

Frame BV | Onbekend 2514

Frame is een kleinschalig persoonlijk bureau voor loopbaanontwikkeling, re-integratie outplacement en arbo. Frame staat voor loopbaanontwikke re-integratie, arbo en loopbaanbegeleiding.

Duchatteau voor Mens en Werk | Almelo

Ervaren re-integratiespecialist in Twente

Staatvandienst | Deventer

Staatvandienst creëert nieuwe mogelijkheden voor werk! Staatvandienst begeleidt werkzoekende en verzuimende werknemers op weg naar nieuw en passend werk.

ArboNed | Utrecht

ArboNed is een vooraanstaande en professionele dienstverlener, die zich richt op het verbeteren van de duurzame inzetbaarheid van werknemers, waardoor het verzuim binnen bedrijven en instellingen wordt verlaagd.

id Plein | Rotterdam

Al onze trajecten worden afgestemd op hetgeen dat nodig is voor een succesvol vervolg van uw loopbaan.

Traject Consult | Heeswijk-Dinther

Specialist op het gebied van re-integratie 2e spoor, outplacement en loopbaanbegeleiding en -coaching. Wij werken landelijk en zijn dus altijd in de buurt!

HP Groep | Beek LB

HP Groep in Limburg (Beek en Venlo) is door jarenlange ervaring en kennis partner voor P&O- en HRM-afdelingen, MKB'ers en arbodiensten bij vragen over werk & psyche.

Rentree Reintegratie | Hoorn NH

Rentree is een onafhankelijk, kleinschalig, professioneel re-integratiebureau in de regio Noord-Holland. Rentree werkt voor bedrijven, instellingen, gemeenten, UWV en particulieren.

Felua-groep Interstap | Apeldoorn

Wij vinden dat het voor iedereen mogelijk is voldoening, eigenwaarde en structuur uit een baan te halen.

Wensjob | Amersfoort

Wensjob is een professionele bemiddelaar op het gebied van werving en selectie van tijdelijk en vast personeel op Mbo- en Hbo-niveau.

Vragen en artikelen over arbodiensten

Beroepskeuzetest

Welke baan past het beste bij mij?

Normaal artikel

Sporten tijdens werktijd

Door de  Corona maatregelen zijn werknemers niet meer in staat om na 17:00 uur deel te nemen aa...

Normaal artikel

Het nieuwe werken

Werken vanuit een thuissituatie groeit bij steeds meer bedrijven aan populariteit. Logisch, want b...

Normaal artikel

Welke verplichtingen kent de Arbowet?

De Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet) is er om werknemers een veilige en gezonde werkplek te bieden....

Normaal artikel

ZZP en Arbowet: welke eisen gelden er?

Als je in een groot bedrijf werkt of hebt gewerkt, weet je dat er heel wat veiligheidsvoorschriften ...

Veelgestelde vragen over Arbodiensten

De taak van een arbodienst is werkgevers te begeleiden bij hun verzuimbeleid en arbeidsomstandighedenbeleid. De arbodienst heeft diverse specialisten die deze taken uitvoeren: een bedrijfsarts, veiligheidskundige, arbeidshygiënist en arbeid- en organisatiedeskundige.

De werkgever is verplicht om een samenwerking aan te gaan met een deskundige op het gebied van veilig en gezond werken, bijvoorbeeld een arbodienst. Op werksite.nl, daar kunt u zich vrijblijvend oriënteren. U leest meer over arbodiensten en u vergelijkt op basis van uw wensen en eisen arbodiensten met elkaar.

De arbodienst heeft, volgens de Arbowet,de volgende taken: Advies en toetsing van de Risico Inventarisatie en Evaluatie (RIE) van het bedrijf. Hierin staan de risico's die binnen het bedrijf aanwezig zijn en welke maatregelen er zijn om de risico's te verkleinen. En de arbodienst zorgt voor de begeleiding van zieke medewerkers. Uitvoeren van arbeidsgezondheidskundig onderzoek. Uitvoeren van aanstellingskeuringen, als die er zijn in het bedrijf.Arbodiensten doen soms meer, zoals werkplekonderzoek en de griepprik voor een bedrijf verzorgen.

Is je werknemer ziek, dan schakel je een arbodienst of bedrijfsarts in. Zij helpen je bij je verzuimbeleid. Geef altijd zo snel mogelijk door aan je arbodienst of bedrijfsarts dat je werknemer ziek is. De arbodienst helpt je met het opstellen van verschillende plannen en de uitvoering daarvan.

De kosten hangen af van de ondersteuning die je kiest. Gemiddeld ben je per werknemer tussen de 100 en 150 euro per jaar kwijt. Veel bedrijven sluiten een abonnement af bij een arbodienst.

Je kunt je aanmelden op Werksite via de aanmeldpagina. Na het registreren ben je direct in staat om jouw diensten te publiceren. Als je nog vragen hebt, kun je bellen met 085-40 195 40.

Ja, je kan persoonlijk advies van ons krijgen. We horen graag je wensen. Stuur een e-mail naar klantenservice@werksite.nl. Of bel ons via 085 – 40 195 40.

Onze beste beoordeelde artikelen over Arbodiensten

Artikelen

Wat doet de Arbeidsinspectie?

De Arbeidsinspectie, tegenwoordig Inspectie SZW, kijkt toe op naleving van de Arbowet. Met andere wo...

Artikelen

Arbeidsomstandigheden

Elke organisatie heeft te maken met arbeidsomstandigheden; of het nu gaat om commerciële bedr...

Artikelen

Arbeidsomstandigheden binnen bedrijven

Een werkgever moet zorgen voor goede arbeidsomstandigheden binnen het bedrijf. Of het nu om een bank...