logo

Re-integratie

Op zoek naar de kosten van re-integratie? Vergelijk alle re-integratie organisaties voor jouw loopbaan. Ontvang gratis offertes en kies de beste aanbieder.

  • Groot landelijk netwerk met professionals
  • Gratis intake en adviesgesprek: 085 – 40 195 40
  • Snel drie offertes op basis van jouw wensen

Zoek een re-integratiebureau in jouw regio

Wij helpen je bij het vinden van het beste re-integratiebureau

Wij vergelijken het aanbod voor re-integratie in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende re-integratietraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Re-integratie traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40

Ontdek alle diensten voor re-integratie

Vind het perfecte aanbod voor jouw loopbaan. Je ziet hier enkele re-integratie trajecten. Filter op jouw provincie, woonplaats, budget en expertise van de re-integratie specialist voor de beste match.

viaWMO | Heerlen

viaWMO is een bedrijf dat organisaties en/of particuliere cliënten begeleidt en ondersteunt bij Werk en Re-integratie, (bedrijfs)Maatschappelijk werk en Ondernemerschap.

Mariangela Imago Styliste | Deventer

Kleur en Stijladvies voor Bedrijven, Winkeliers en Particulieren Het ontdekken van je uitstraling, je uitstraling eigen maken en deze laten aansluiten op je functie en de bedrijfsuitstraling.

Oase Coaching | Hillegom

Als loopbaanadviseur, trainer en coach begeleid ik cliënten uit verschillende branches en met verschillende problematiek. De laatste jaren zijn dat vooral mensen die vanwege werkdrukproblemen zich willen oriënteren op hun functioneren.

Matchcare | Nieuwegein

Als landelijk loopbaanbureau zijn wij specialist op het gebied van talentontwikkeling,re-integratie 2e spoor,, beroepskeuze.assessments en coaching, We begeleiden organisaties, teams en individuen en laten beschikbaar talent floreren.

Octopas coaching & training | Leiden

Psycholoog die zicht richt op loopbaanbegeleiding en training

Ergomotion | Onbekend 1242

COACHING & BEGELEIDING VOOR FYSIEKE & MENTALE KLACHTEN

Tjellens | Hengelo OV

Tjellens verzorgt instroom, doorstroom én uitstroom van personeel. De mensen van Tjellens hebben jarenlange ervaring op het gebied van flexibiliteit, personeelsbemiddeling, assessments en coaching.

Conny van Leeuwen Loopbaanprofessional en coach | Onbekend 2639

Loopbaanprofessional gevestigd in Leiderdorp voor regio 071 (Leiden en omstreken). Gespecialiseerd in oplossingsgericht en toekomstgerichte coaching voor loopbaanoriëntatie, outplacement en re-integratie 2e spoor.

U-Human Development BV | Zwolle

Ruim 20 jaar begeleidt U-Human Development in outplacement, loopbaancoaching,mediation. Gespecialiseerd in duurzame inzetbaarheid. Slagingspercentage 89%, klanttevredenheid 9.1. Kwaliteit waar we trots op zijn en elke dag aan werken!

Life Change Praktijk voor Counseling, Coaching en E.F.T. behandelingen | Venlo

Vragen en artikelen over re-integratie

Beroepskeuzetest

Welke baan past het beste bij mij?

Normaal artikel

De kosten van re-integratie

Re-integratie is bedoeld voor mensen die door ziekte of andere reden lang uit het arbeidsproces zi...

Normaal artikel

Re-integratiebureau zoeken: zo doet u het

Wanneer u na een langdurige periode van afwezigheid, bijvoorbeeld door ziekte of een ongeval, weer a...

Normaal artikel

Re-integratie en wet poortwachter bij solliciteren

De verbetering wet poortwachter kent een stappenplan voor re-integratie. Zo kom je na uitval door ti...

Normaal artikel

Re-integratiebureaus offerte re-integratie tweede spoor

Voor re-integratiebureaus telt maar één ding; mensen zo snel mogelijk weer in het arbeidsproces la...

Normaal artikel

Wat doen re-integratiebureaus?

Wanneer u een tijd uit de professionele roulatie bent geweest, bijvoorbeeld door ziekte of een ongev...

Normaal artikel

Arbeidsongeschiktheid en re-integratie

Elk gezond iemand denk niet na over re-integratie en arbeidsongeschiktheid. Maar er kunnen redenen z...

Veelgestelde vragen over Re-integratie

Re-integratie eerste spoor wordt ingezet om een medewerker weer in het eigen bedrijf te laten werken. Er wordt samen met een arbeidsdeskundige onderzocht welke taken de werknemer kan uitvoeren. Deze taken moeten passen bij de draagkracht van de medewerker. Een bedrijfsarts zal met de werknemer een lijst maken van de taken, het aantal uur per week dat gewerkt wordt in de eigen functie, of een andere functie binnen het bedrijf. Zolang de werknemer actief is binnen het eigen bedrijf spreken we van re-integratie 1e spoor.

Re-integratie tweede spoor wordt gestart zodra voldoende duidelijk is dat een werknemer door langdurige ziekte, niet meer in staat is om zijn taken binnen een organisatie uit te voeren. Dit traject wordt in ieder geval gestart na 12 maanden ziekte. Werkgevers laten dit traject bijna altijd verzorgen door een extern re-integratiebureau. Tijdens het tweede spoor traject moet re-integratie 1e spoor altijd een optie blijven, indien blijkt dat de werknemer voldoende hersteld is om bij de eigen werkgever te werken.

De kosten van re-integratie variëren van 1500 tot 5000 euro per traject. Afhankelijk van de complexiteit van de hulpvraag van de werknemer lopen de kosten op. Een werknemer die goed te plaatsen is in een nieuwe werkomgeving kost het re-integratiebureau minder tijd, waardoor de vergoeding lager zal zijn. Heeft een werknemer specifieke klachten, beperkt in zijn mobiliteit en niet gemotiveerd om met re-integratie te starten, dan kost het een re-integratiebureau veel tijd om de werknemer te begeleiden. Het vergelijken van de tarieven loont.

Het gewenste effect van re-integratie is duurzame inzetbaarheid van een medewerker op de arbeidsmarkt. Re-integratie wordt ook ingezet om uitkeringsgerechtigden met een arbeidsbeperking te begeleiden naar werk. Bij het vinden van een geschikte werkomgeving wordt rekening gehouden de arbeidsbeperkingen en belastbaarheid van de medewerker. Drempels om aan de arbeidsmarkt deel te nemen worden weggenomen. Het effect is o.a. dat zoveel mogelijk mensen die kunnen en willen werken, actief zijn en blijven op de arbeidsmarkt.

Het UWV ondersteunt mensen die een arbeidsbeperking hebben bij het vinden van passend werk. Deze hulp bestaat uit een Werkfit-traject of Naar Werk-begeleiding. De trajecten worden aangeboden aan mensen met een WGA, WAO, Wajong, Ziektewet of WAZ-uitkering die kunnen werken, maar daar wel hulp bij nodig hebben.
Werkfit is erop gericht om jou (weer) FIT te maken voor WERK. De kern van het traject is het versterken van je werknemersvaardigheden en het verkennen van de arbeidsmarkt. De dienst Werkfit maken wordt uitgevoerd door een re-integratiebureau.
Tijdens een ‘Naar Werk’ traject word je volledig ondersteund door een professioneel loopbaanadviesbureau bij het vinden van een nieuwe betaalde baan. Daarbij staat duurzame inzetbaarheid centraal. Ook deze trajecten zijn uitsluitend bedoeld voor mensen met een WGA, WAO, Wajong, Ziektewet of WAZ-uitkering.

Wij staan iedereen persoonlijk te woord die advies wenst over re-integratie. Heb je behoefte aan contact met een adviseur van Werksite, bel dan naar 085 – 40 195 40.

Aanmelden voor re-integratie kan via het e-mailadres klantenservice@werksite.nl. Of telefonisch via 085 – 40 195 40. Een adviseur van Werksite helpt je direct verder. Via de adviseur kom je in contact met de beste re-integratiebureaus in jouw regio. De adviseur helpt je om tot een selectie van drie specialisten te komen, die expertise hebben met jouw hulpvraag.

Onze beste beoordeelde artikelen over Re-integratie

Artikelen

Tweede spoor re-integratie

Na langdurige uitval door ziekte, is het de bedoeling dat je weer langzaam gaat re-integreren bij je...

Artikelen

De kosten van re-integratie

Re-integratie is bedoeld voor mensen die door ziekte of andere reden lang uit het arbeidsproces zi...

Artikelen

Re-integratiebureaus offerte re-integratie tweede spoor

Voor re-integratiebureaus telt maar één ding; mensen zo snel mogelijk weer in het arbeidsproces la...