logo

Assessment

Op zoek naar de kosten van assessment? Vergelijk alle assessment organisaties voor jouw loopbaan. Ontvang gratis offertes en kies de beste aanbieder.

  • Groot landelijk netwerk met professionals
  • Gratis intake en adviesgesprek: 085 – 40 195 40
  • Snel drie offertes op basis van jouw wensen

Zoek een assessmentbureau in jouw regio

Wij helpen je bij het vinden van het beste assessmentbureau

Wij vergelijken het aanbod voor assessment in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende assessment, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Assessment traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40

Ontdek alle diensten voor assessment

Vind het perfecte aanbod voor jouw loopbaan. Je ziet hier enkele assessment diensten. Filter op jouw provincie, woonplaats, budget en expertise van de assessment organisatie voor de beste match.

Joyful @ work | Noorden

Ben je op zoek naar zingeving binnen je werk? Wil je werken vanuit je hart en is daarvoor misschien een grotere switch nodig of wil je als zzp’er starten? Ik help je je talenten en wensen duidelijk te krijgen en samen maken we een actieplan

NoBlend Psychologisch Adviesbureau | Rotterdam

NoBlend is een gekwalificeerd psychologisch adviesbureau in Rotterdam. Géén mix van gedachten, maar een heldere blik op de toekomst.

Voor Je Talent | Schijndel

Deskundig advies en ondersteuning bij assessments, loopbaanbegeleiding, ontwikkeltrajecten en talentmanagement (voor individuen en teams).

Werkexpress | Doetinchem

Wil je échte aandacht voor jou en je loopbaan? Specialismen van Werkexpress zijn loopbaanadvies, coaching en assessments.

Natuurtalent, loopbaancoaching en advies | Den Bosch

Natuurtalent: loopbaancoaching, outplacement, studiekeuze, ontwikkeling en teamcoaching. Van vraag, naar idee, naar concreet plan!

WERKIMPULS advies & training | Een

ONTWIKKELING van MENS, WERK en ORGANISATIE

ATL advies | Hasselt

Loopbaancoaching, Outplacement, Re-integratie 2e spoor, Verzuim, HR-advies, Linkedin, CV, Beroepskeuzetest, Gespreksvoering, Netwerken,

ChainWorks | Arnhem

ChainWorks is jouw kennispartner op het gebied van medewerkers met een arbeidsbeperking.

Mind at Work | Onbekend 980

Mind at Work, wij richten ons op arbeid.

LCN loopbaanadvies & begeleiding | Eindhoven

Al sinds 1995 hét bureau voor loopbaanadvies en -begeleiding in Noord Brabant. Professioneel en persoonlijk.

Vragen en artikelen over assessment

IQ-test

Hoe hoog is jouw IQ? Beantwoord 30 vragen.

Normaal artikel

Voorbereiden functioneringsgesprek

Wat is nu precies een functioneringsgesprek? Velen denken dat het hetzelfde is als een beoordelingsg...

Normaal artikel

CITOtoets oefenen

Of je het leuk vindt of niet, je toekomstige carrière begint al bij je CITO toets. Dat komt...

Normaal artikel

Gratis persoonlijkheidstesten, ontdek meer over jezelf

Weet je niet precies wat je wil? Maar moet je wel een opleiding of een beroepsrichting kiezen? Dan i...

Normaal artikel

Big Five Persoonlijkheidstest

De Big Five is een persoonlijkheidstest die door veel psychologen wordt gebruikt. Big Five slaat o...

Normaal artikel

Intelligentietest maken

Gratis iq-test en intelligentietestTest je intelligentie met onze gratis iq-test, klik hier. Hiermee...

Veelgestelde vragen over Assessment

Bekende assessmentvormen zijn het loopbaanassessment, ontwikkelassessment, selectieassessment, e-assessment, compactassessment. Een loopbaanassessment onderzoekt jouw persoonlijkheid, competenties en motivatie.

Een assessment wordt ingezet wanneer je solliciteert en tot een geschikte kandidaat wordt gerekend voor een (interne) vacature. De werkgever wil onderzoeken of je over de juiste competenties, ervaring en motivatie beschikt om de functie goed uit te voeren. Tijdens het assessment wordt duidelijk of je past bij de bedrijfscultuur en het takenpakket dat je als werknemer krijgt.

Het is voor de werkgever én werknemer belangrijk om een match met elkaar te hebben. De verwachtingen bij het uitvoeren van een functie worden tijdens het assessment aangescherpt. Onderzocht wordt bijvoorbeeld hoe een kandidaat handelt onder stress. Het type leiderschap zal ook aan bod komen t.b.v. een leidinggevende functie. Een goed werving- en selectieproces is daardoor tijdrovend. Het starten met een kandidaat voor een vacature die in de praktijk niet goed functioneert kost echter tijd én geld. Het selectieproces kan dan helemaal opnieuw beginnen. Een belangrijk doel van assessment is om teleurstelling over het functioneren van de werknemer zoveel mogelijk te voorkomen.

Een assessment voorbereiden kan online door gratis persoonlijkheidstesten te maken. Veel werkgevers laten je bijvoorbeeld een competentietest of capaciteitentest maken. Dit soort testen kan je thuis al maken. Daardoor leer je hoe deze testen werken en wat jouw persoonlijkheid is. Naast deze vragenlijsten maken werkgevers ook gebruik van professionele assessmentbureaus. Wanneer je weet dat dit ook bij jou het geval is, vraag dan de naam van het bureau dat de assessments afneemt. Zo kan je jezelf verdiepen in het soort assessments dat aangeboden wordt. Verdiep je goed in de vacature en de organisatie waar je solliciteert. Zorg altijd dat je jezelf blijft tijdens het assessment, neem tijd om vragen te beantwoorden.

De kosten van een assessment zijn variabel en starten bij €750. De kosten van het assessment lopen op tot €3.000 of €5.000 voor een executive-assessment. Voor specifieke functies worden vaak uitgebreide assessment procedures gestart. Digitale assessments zijn voordelig, persoonlijke assessments met een rollenspel door een senior psycholoog vragen goede voorbereiding. Dit maakt dat de kosten hoger worden. Wij adviseren om tenminste drie offertes voor een assessment te vergelijken. Dit kan gratis via de persoonlijke adviseurs van Werksite. Bel 085 – 40 195 40 om in contact te komen met drie bureaus die het beste passen bij jouw assessmentvragen.

Je kan gratis advies krijgen over assessment door contact op te nemen met Werksite. Je bereikt onze adviseurs via telefoonnummer 085 – 40 195 40. Of stuur een e-mail naar klantenservice@werksite.nl.

Onze beste beoordeelde artikelen over Assessment

Artikelen

Intelligentie testen met IQ-test

Kort gezegd geeft intelligentie aan hoe slim je bent. Het gaat om de intellectuele capaciteit die ...

Artikelen

Voorbereiden op assessment? Bekijk nu onze assessment-tips

Help! Een assessment!Je hebt op een vacature gesolliciteerd en dan blijkt dat je een assessment moet...

Artikelen

Assessment onderdeel sollicitatieprocedure

Als onderdeel van een sollicitatieprocedure kan het voorkomen dat er een assessment plaatsvindt. Ass...