Arbeidsdeskundig onderzoek

Op zoek naar de kosten van Arbeidsdeskundig Onderzoek? Vergelijk alle specialisten in Nederland. Ontvang gratis offertes en kies de beste aanbieder.

Zoek Arbeidsdeskundig Onderzoek in jouw regio

Wij helpen je bij het vinden van het beste Arbeidsdeskundig Onderzoek

Wij vergelijken het aanbod van Arbeidsdeskundig Onderzoek in Nederland. Je kan zelf zoeken naar de best passende dienst, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Arbeidsdeskundig-onderzoek traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40

Vragen en artikelen over Arbeidsdeskundig Onderzoek

Beroepskeuzetest

Welke baan past het beste bij mij?

Artikel

Psychische hulp op het werk

Bij psychologische klachten op het werk, is het zaak om zo snel mogelijk psychische hulp te zoeken. ...

Artikel

Werk en ziekte: wat moet je doen?

We zijn allemaal wel eens een paar daagjes niet lekker. Werk en ziekte vormen nooit goede combinatie...

Veelgestelde vragen over Arbeidsdeskundig onderzoek

Een arbeidsdeskundig onderzoek wordt uitgevoerd door een arbeidsdeskundige. Wanneer een werknemer langere tijd ziek is, dan wordt een afspraak gemaakt met de werkgever en werknemer. Het doel is om duidelijk te krijgen wat de werknemer kan en welke beperkingen er zijn. De arbeidsdeskundige wil weten wat de werknemer mankeert, of zijn functie nog gedeeltelijk uitgevoerd kan worden, welke beperkingen er zijn, maar ook welke mogelijkheden de werkgever heeft voor alternatief werk. Er wordt een rapport en advies opgesteld. Hiermee krijgen werkgever en werknemer een goed objectief beeld van de re-integratiemogelijkheden voor de werknemer.

De kosten van arbeidsdeskundig advies verschillen soms sterk. Zorg dat je weet waarvoor je een arbeidsdeskundige wil inschakelen! Wij hebben de volgende ‘vanaf-prijzen’ gevonden, na het vergelijken van 40 offertes:

  • Arbeidsdeskundig onderzoek Wet Verbetering Poortwachter v.a. €750
  • Arbeidsdeskundig onderzoek WIA v.a. €900
  • Arbeidsdeskundig onderzoek Ziektewet v.a. €725
  • Arbeidsdeskundig onderzoek ondernemers v.a. €725
  • Arbeidsdeskundig onderzoek Letselschade v.a. €725
  • Arbeidsdeskundig onderzoek bezwaar of herbeoordeling v.a. €1195

Wil je snel én gratis drie offertes ontvangen voor een arbeidsdeskundig advies, neem dan contact op met onze adviseurs: telefoonnummer 085 – 40 195 40.

Het arbeidsdeskundig onderzoek kan geweigerd worden door de werknemer. Dit heeft tot gevolg dat de werknemer niet meewerkt aan zijn re-integratie. Hierdoor mag de werkgever het betalen van het salaris opschorten. Ben je als werkgever van plan om de werknemer niet meer te betalen? Raadpleeg dan altijd een arbeidsjurist voor professioneel advies. Een oplopend conflict tussen werkgever en werknemer ligt op de loer zodra de werknemer weigert aan het arbeidsdeskundig onderzoek deel te nemen. Een rechter kan dit bestempelen als werkweigering door de werknemer. Zowel werkgever als werknemer hebben de verplichting zich in te spannen voor een goede re-integratie van de zieke werknemer.

Wij staan in contact met zeer veel arbeidsdeskundigen in Nederland. Wil je vrijblijvend drie gratis offertes ontvangen voor een arbeidsdeskundig advies, neem dan contact op met onze adviseurs: telefoonnummer 085 – 40 195 40.

De arbeidsdeskundige stelt vragen om duidelijk te krijgen wat passend werk is. Daarbij wordt rekening gehouden met je werkervaring, inkomen en opleidingsniveau. Een arbeidsdeskundige is géén bedrijfsarts, die veel meer onderzoekt of je lichamelijk en psychisch voldoende in staat bent om te werken.
Vragen van de arbeidsdeskundige zijn altijd gericht op:

  • Kan de werknemer de eigen functie beoefenen?
  • Kan het eigen werk aangepast worden naar de beperkingen van de werknemer?
  • Heeft de werkgever ander werk dat de werknemer kan doen?
  • Moet er gezocht worden naar een andere werkgever (2e spoor)?

Via onze website ontdek je snel arbeidsdeskundigen in jouw regio. Je kan hier makkelijk zoeken op plaats of provincie, vervolgens lees je reviews en vergelijk je de kosten. Heb je behoefte aan advies, bel dan met de klantenservice van Werksite: telefoonnummer 085 – 40 195 40.

Zodra duidelijk is dat de werknemer langere tijd ziek is (6 weken) moet een arbeidsdeskundig onderzoek gestart worden. Dit is een vereiste volgens de Wet Verbetering Poortwachter. Zowel werkgever als werknemer hebben volgens deze wet aan bepaalde re-integratieverplichtingen te voldoen.

Ja, het onderzoek is een verplicht item in de Wet Verbetering Poortwachter. Arbeidsdeskundig onderzoek is een belangrijk onderdeel van het re-integratietraject, zodat werknemer en werkgever een objectief advies krijgen over de arbeidscapaciteit van de werknemer.

Ja, wij willen een platform bieden aan alle arbeidsdeskundigen in Nederland. Wil je deelnemen dan ga je naar de aanmeldpagina. Heb je vragen dan zijn wij bereikbaar via telefoonnummer 085 – 40 195 40.

Ja, wij staan je graag persoonlijk te woord. Heb je een vraag voor een arbeidsdeskundige, dan bereik je onze adviseurs via telefoonnummer 085 – 40 195 40, of via klantenservice@werksite.nl.

Onze beste beoordeelde vragen door bezoekers

Artikelen

Verschil burn-out en overspannenheid

Teveel worden blootgesteld aan stress kan tot overspannenheid of zelfs tot een burn-out leiden. Tu...

Artikelen

Overspannen, wat zijn de symptomen

Wanneer ben je nu overspannen? Het is vaak moeilijk te diagnostiseren voor een (bedrijfs)arts. Wanne...