Arbeidsdeskundig advies- en onderzoek

€ 995,00 (1 dag)

9.3

Aantal vestigingen: 1 Aanbod beschikbaar: Op locatie bij kandidaat, Hendrik-Ido-Ambacht Max. 1 deelnemer

Het UWV stelt hoge eisen aan de re-integratie-inspanningen van u en uw zieke medewerker, dit is vastgelegd in de Wet Verbetering Poortwachter.  Eén belangrijke interventie is het Arbeidsdeskundig Onderzoek. Dit is een verplicht onderdeel van het re-integratieverslag. In dit onderzoek kijkt de arbeidsdeskundige naar de belasting van de functies binnen uw organisatie versus de belastbaarheid van uw medewerker. Zo wordt antwoord gegeven op de vragen:  

Is uw medewerker geschikt voor zijn/haar eigen functie? 

Is deze functie met aanpassingen passend te maken? 

Zijn er andere functies binnen uw bedrijf waar uw medewerker wel geschikt voor geacht wordt? 

Welke mogelijkheden zijn er voor uw medewerker voor werk in een andere functie bij een ander bedrijf? 

 

Wat doet een arbeidsdeskundige? 

Een arbeidsdeskundige onderzoekt de belasting van het werk en weegt of deze belasting nog past bij de belastbaarheid van de medewerker. De belastbaarheid van de medewerker is door de bedrijfsarts op basis van medische informatie in een lijst vastgelegd (inzetbaarheidsprofiel of functionele mogelijkheden lijst - FML. Een arbeidsdeskundige onderzoekt welke stappen werkgever en werknemer kunnen zetten om terugkeer naar passend werk mogelijk te maken. De arbeidsdeskundige kijkt naar de totale situatie, in belang van werkgever en werknemer, vanuit een oplossingsgerichte werkwijze.  

 

Wat levert een AD onderzoek op? De arbeidsdeskundige draagt bij aan de verantwoorde en duurzame terugkeer van een verzuimende medewerker naar passend werk bij de eigen of andere werkgever. Daardoor wordt de emotionele en financiële schadelast voor de medewerker en de werkgever zoveel mogelijk beperkt. JobUp adviseert u om tijdig een arbeidsdeskundig onderzoek uit te laten voeren. Men verwacht dat gemiddeld over alle werkgevers in 2019 één op de drie dossiers een loonsanctie krijgt. Dit kan worden voorkomen door tijdig te investeren in een arbeidsdeskundig onderzoek.

Heb je interesse? Vul je gegevens in