logo

Outplacement

Op zoek naar de kosten van outplacement? Vergelijk alle organisaties voor outplacement. Ontvang gratis offertes en kies de beste aanbieder.

  • Groot landelijk netwerk met professionals
  • Gratis intake en adviesgesprek: 085 – 40 195 40
  • Snel drie offertes op basis van jouw wensen

Zoek een outplacementbureau in jouw regio

Wij helpen je bij het vinden van het beste outplacementbureau

Wij vergelijken het outplacement aanbod in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende traject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Outplacement traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40

Ontdek alle outplacement diensten

Vind het perfecte aanbod voor jouw loopbaan. Je ziet hier enkele outplacement trajecten. Filter op jouw provincie, woonplaats, budget en expertise van het outplacementbureau voor de beste match.

Birsken Human Resource Innovations | Groningen

De innovatieve HR dienstverlener

Stay Matched | Zoetermeer

Een profesioneel Loopbaan- HRM adviesbureau met bevoegde, ervaren Loopbaanbegeleiders.

Anezka | Goes

Vakkundige en resultaatgerichte aanpak van outplacement, re-integratie, loopbaan- en mobiliteitstrajecten of vraagstukken op het gebied van persoonlijke- & team ontwikkeling. Sterk in training, coaching en advies bij veranderprocessen.

JP Werkrevisie | Hengelo OV

Sinds 1986 ondersteunt JP Werkrevisie de ontwikkeling van mens en organisatie.

InsideOut Loopbaanadvies en Consultancy | Bovenkarspel

InsideOut Loopbaanadvies en Consultancy is gespecialiseerd in Organisatieadvies, Loopbaanbegeleiding, Loopbaancoaching, Re-integratie begeleiding, Outplacement en Drijfverenonderzoek Profile Dynamics voor medewerkers, teams en organisaties

Psychologenpraktijk Raaijmakers | Tilburg

Uitgevallen met psychische klachten? Stress door veranderingen in uw loopbaan en vragen waar u het antwoord niet op vindt? Met als achtergrond een studie psychologie en een praktijk waarin loopbaancoaching op de voorgrond staat, kan ik u ondersteunen

Big Five for Life International | RightPlacement | Joure

Leef jij je passie? Is het antwoord op deze vraag: nee. Dan ben je bij RightPlacement aan het juiste adres!

JobUp B.V. | Hendrik-Ido-Ambacht

JobUp - Advies, Bemiddeling en Coaching Werkfit, Naar Werk, Jobcoaching, Re-integratie 1e en 2e spoor, Arbeidsdeskundig Advies, Outplacement, Loopbaanadvies, Payrolling.

Marianne Geersing | Amstelveen

Senior loopbaancoach: Loopbaanadvies Studiekeuze Outplacement Faalangstreductie

Enroute | Haarlem

Outplacement & Re-integratie Adviseurs

Vragen en artikelen over outplacement

Beroepskeuzetest

Welke baan past het beste bij mij?

Normaal artikel

Outplacement na vaststellingsovereenkomst bij ontslag

Gedwongen ontslag om welke reden dan ook is nooit leuk, maar het biedt wél kansen om naar een ander...

Normaal artikel

Wat is een outplacementtraject?

Wanneer er ontslag voor je dreigt door bijvoorbeeld een arbeidsconflict of reorganisatie, zul je je ...

Normaal artikel

Outplacementtraject: kosten

Door allerlei oorzaken kan uw arbeidscontract worden ontbonden. Misschien heeft u een conflict met u...

Normaal artikel

Werkloos door faillissement, waar kun je op rekenen?

Werkloos door faillissement: als werknemer kun je overvallen worden door het faillissement van het b...

Normaal artikel

Wat is outplacement?

Wanneer je werkgever vanwege een arbeidsconflict of reorganisatie je contract gaat beëindigen, is d...

Normaal artikel

Berekenen transitievergoeding

Als je ontslagen wordt door wat voor reden ook, dan heb je recht op een vergoeding. Afhankelijk van ...

Veelgestelde vragen over Outplacement

Het kan zijn dat je te maken krijgt met een (dreigend) ontslag. Outplacement, dat door de werkgever wordt aangeboden, is een goede manier om een nieuwe baan te vinden.
In een outplacementtraject gaat de werknemer samen met een coach op zoek naar de eigen kwaliteiten. Daarnaast wordt de werknemer geholpen bij het vinden van een nieuwe baan die goed bij hem of haar past.
Met een outplacementtraject krijg je tips en handvatten om te solliciteren. Outplacement is een intensief traject voor persoonlijke loopbaanbegeleiding, waarmee de kandidaat professionele hulp krijgt bij het vinden van een nieuwe passende baan. Deze begeleiding wordt ook wel van werk-naar-werk genoemd.
Outplacement bestaat uit 4 onderdelen:
Verwerking van het ontslag, het in kaart brengen van je competenties en wensen, sollicitatiebegeleiding en hulp bij het vinden van een passende baan.

Een outplacementtraject is een gedegen en uitgebreid traject dat de werknemer helpt om een nieuwe baan te vinden. De kosten kunnen variëren en zijn onder andere afhankelijk van de periode van outplacement. Een outplacementbureau vraagt tussen de € 2.500,- en € 7.000,-.
Zowel voor de werkgever als voor de werknemer is het prettig als outplacement een goede begeleiding biedt van werk-naar-werk. Om verwarring te voorkomen is het verstandig om de kosten voor outplacement in een vaststellingsovereenkomst gezamenlijk vast te leggen.
Werksite geeft je gratis advies en brengt je vrijblijvend in contact met drie outplacementbureaus. Zo vergelijk je makkelijk de kosten. Bel 085 – 40 195 40 voor een persoonlijk advies.

Ben je benieuwd naar wat outplacement gaat kosten? Je kunt direct drie vrijblijvende offerte aanvragen via onze website of ons bellen voor gratis advies via 085 – 40 195 40. Wij staan open voor al je vragen.

In de meeste gevallen betaalt de werkgever de kosten voor een outplacementtraject. De werkgever stelt het budget beschikbaar via een vaststellingsovereenkomst. Hierin staat de hoogte van het outplacementbudget en in sommige gevallen ook de naam van het outplacementbureau. In dit geval heeft de werknemer geen vrije keuze om zelf een outplacementtraject te starten bij een willekeurig bureau. Aangezien de vrije keuze belangrijk is voor de werknemer, zodat er een klik is met een bureau naar keuze, stellen veel werkgevers een vast bedrag beschikbaar. Als werknemer mag je dan zelf bepalen waar je het traject start. De werkgever stelt dan wel als voorwaarde dat het budget voor een vastgestelde datum geïnvesteerd moet worden in een traject. Deze voorwaarden en de hoogte van een budget worden bij grotere organisaties in een sociaal plan opgenomen.

Bij een outplacement traject worden alle facetten van het solliciteren behandeld. Een coach van een outplacementbureau heeft in eerste instantie aandacht voor verwerking van het ontslag. Vervolgens bekijken zij wat de competenties zijn. Daarnaast krijg je ondersteuning in het verkennen van de arbeidsmarkt, leert je sollicitatietechnieken en ontvang je begeleiding bij het zoeken naar een andere baan. Mochten hier sollicitatiegesprekken uit voortkomen, dan adviseert het bureau bij contractonderhandelingen. Het effect is dus dat de medewerker goed voorbereid de arbeidsmarkt weer op kan met goede begeleiding daarbij.

Het voor jou beste outplacementtraject is afhankelijk van factoren zoals: woonplaats, opleidingsniveau, branche, leeftijd, beroep en budget. Outplacement trajecten zijn vaak afgestemd op specifieke doelgroepen. Wil je hulp bij het vinden van het traject dat goed bij jou past? Bel dan voor gratis advies naar 085 – 40 195 40, of stuur een e-mail naar klantenservice@werksite.nl.

Het beste moment om te starten met een outplacementtraject is zodra je nog in dienst bent bij je huidige werkgever. Krijg je de kans om het traject te volgen tijdens een lopend dienstverband, dan heb je een inkomen én je krijgt ondertussen professionele hulp naar een nieuwe baan. Als het ontslag bekend is, is het raadzaam om snel een outplacementtraject in te zetten. Je kunt bij Werksite kosteloos 3 offertes opvragen of ons bellen voor gratis advies via 085 – 40 195 40.

Onze beste beoordeelde artikelen over Outplacement

Artikelen

Kosten van outplacement

Wanneer een medewerker qua competenties niet meer goed bij een organisatie past, wanneer een organis...

Artikelen

Outplacementtraject: kosten

Door allerlei oorzaken kan uw arbeidscontract worden ontbonden. Misschien heeft u een conflict met u...

Artikelen

Outplacement offertes vergelijken loont

Voor een outplacement traject wordt meestal gekozen wanneer er geen toekomst meer voor iemand is in ...