87 Re-integratiebureaus in Friesland

Goedezet!

Het vinden van de juiste baan, het behouden van je baan en het vinden van de juiste medewerker is als een schaakspel. Vooruit denken, je tegenspeler inschatten, vallen en opstaan en onmisbaar.......de goede zet!

Aantal medewerkers: 1 — 10 Aantal vestigingen: 1 Bedient uw provincie

Fritech Re-integratie

Fritech is de betrouwbare, persoonlijke, flexibele en deskundige personeelsdienstverlener van Friesland die uw taal spreekt!

Aantal medewerkers: 1 — 10 Aantal vestigingen: 2 Bedient uw provincie

Focus Nederland

Focus Nederland is een landelijk bureau voor loopbaanadvies en -ontwikkeling. We gebruiken 35 jaar ervaring in loopbaanadvies, loopbaancoaching, re-integratie en outplacement om medewerkers vandaag vooruit te helpen. Focus op beweging in werk.

Aantal medewerkers: 11 — 100 Aantal vestigingen: 13 Bedient uw provincie

Flexwurk B.V.

Flexwurk is de specialist in uitzend, re-integratie en schuldhulp!

Aantal vestigingen: 2 Bedient uw provincie

Flex Advieshuis B.V.

Advieshuis B.V. helpt werkenden en werkzoekenden hun eigen kracht te laten (her)ontdekken. Wij geloven erin dat er bijna altijd meer in mensen zit dan zij er zelf uithalen. Door middel van individuele maatwerktrajecten of door workshops in groepsverband, zetten wij mensen weer in hun eigen kracht en helpen wij ze om weer in beweging te komen.

Aantal medewerkers: 11 — 100 Aantal vestigingen: 43 Bedient uw provincie

Ergo Control

Ergo Control richt zich met haar dienstverlening op duurzame inzetbaartheid, re-integratie en curatie van mensen.

Aantal vestigingen: 3 Bedient uw provincie

8.0

Dynamisch Bureau bv

Dynamisch Bureau: Leef je talent! Dynamisch Bureau verzorgt Outplacement, Coaching, Re-integratie 2e spoor of Re-integratie voor UWV (Modulaire dienstverlening, Werkfit Maken en Naar Werk) en de implementatie van Talentmanagement. Zij maakt het mogelijk dat medewerkers en teams hun talent “leven”. Met onze begeleiding worden talenten helder, verbeteren de resultaten, wordt ziekteverzuim voorkomen en vinden mensen werk waar hun hart ligt.

Aantal medewerkers: 11 — 100 Aantal vestigingen: 56 Bedient uw provincie

Dicta

Ontdek en ontwikking uw talent. Dicta biedt training en advies rondom zes werkgebieden: coaching on the job, commercie, communicatie & zelfmanagement, HRM, loopbaan & reïntegratie en management & organsisatie. Bel voor meer informatie: (06) 50940366.

Aantal medewerkers: 1 — 10 Aantal vestigingen: 1 Bedient uw provincie

DHC werkt

DHC helpt ondernemingen met het versterken van hun Menselijk Kapitaal

Aantal medewerkers: 1 — 10 Aantal vestigingen: 1 Bedient uw provincie

9.0

CV Coach

Sollicitatiebegeleiding- en advies

Aantal medewerkers: 1 — 10 Aantal vestigingen: 1 Bedient uw provincie

Compact Werkt

Wij zijn actief voor werknemers, werkgevers, verzekeraars, gemeenten, UWV’s, werkzoekenden, casemanagementbureau. Wij adviseren je bij arbeidsvraagstukken

Aantal medewerkers: 1 — 10 Aantal vestigingen: 13 Bedient uw provincie

10.0

Choice en Partners bv

CHOICE en Partners voor: Outplacement, Re-integratie, Loopbaancoaching, Duurzame Inzetbaarheid, Verzuimbegeleiding

Aantal vestigingen: 1 Bedient uw provincie

Centraal Bureau Mobiliteit

Specialist in arbeidsmobiliteit - Roden - Leeuwarden - Zwolle - Leusden - Amsterdam

Aantal vestigingen: 5 Bedient uw provincie

carrierewinkel

4 redenen om voor Carrièrewinkel te kiezen:

Aantal medewerkers: 1 — 10 Aantal vestigingen: 16 Bedient uw provincie

Career & Kids

Specialist op het gebied van werkdruk, werkstress en werk privé balans mbt coaching, loopbaanadvies, outplacement (new challenge noemen wij dat) en reïntegratie

Aantal vestigingen: 9 Bedient uw provincie

Reïntegratiebureaus in Friesland

Reïntegratiebureaus vind je in alle uithoeken van Nederland en zodoende zijn er ook genoeg reïntegratiebureaus in Friesland te vinden. Als noordelijke provincie biedt Friesland veel werkgelegenheid. Helaas komt het ook bij bedrijven in Friesland voor, dat zij te maken hebben met langdurige ziekmeldingen. In dat geval zullen de meeste bedrijven uit Friesland in zee gaan met reïntegratiebureaus.


Mogelijkheden

Bij reïntegratiebureaus werken arbeidsdeskundigen. Zij adviseren de bedrijven in Friesland in de verschillende mogelijkheden er zijn om zieke medewerkers te laten reïntegreren. Samen met de medewerker in kwestie en het bedrijf uit Friesland, zullen reïntegratiebureaus toewerken naar de meest effectieve route naar duurzaam herstel.


Onderzoek

Voorafgaand zullen reïntegratiebureaus een onderzoek instellen, dat bestaat uit een gesprek met de werkgever uit Friesland, de werknemer en een eventueel bezoek op de werkvloer. Reïntegratiebureaus zullen aan beide partijen de conclusies van dit onderzoek meedelen. Vervolgens geven reïntegratiebureaus een advies over de te nemen stappen in het gehele reïntegratieproces. Doel is, dat de zieke medewerker weer terugkeert in het arbeidsproces bij de huidige werknemer of bij een nieuw bedrijf in Friesland.


Belastbaarheid

Reïntegratiebureaus zullen in het onderzoek de nadruk leggen op de belastbaarheid van de werknemer. In hoeverre kan hij zijn baan (nog) aan en in hoe verre moet er naar een nieuwe werkomgeving in Friesland worden uitgekeken? Reïntegratiebureaus hebben een aantal oplossingen, zoals een eventuele aanpassing van werk of van de werkplek zelf, tijdelijk vervangend werk of speciale werkvoorzieningen. Zolang reïntegratiebureaus zich richten op terugkeer bij de huidige werkgever, wordt dit ïspoor-1ï genoemd. Zodra reïntegratiebureaus adviseren om bij een andere werkgever in Friesland aan de slag te gaan, heet dit ïspoor-2ï.


Kosten

De diensten van reïntegratiebureaus zijn niet kosteloos. In het merendeel van de gevallen zullen de bedrijven uit Friesland die een dergelijk traject aanvragen, opdraaien voor de kosten. Wanneer een zieke werknemer besluit om zelf aan te kloppen bij een van de reïntegratiebureaus in Friesland, dan draait hij zelf voor de kosten op. Daarbij is het wel mogelijk, dat hij achteraf deze kosten verhaalt op zijn voormalige werkgever.