109 Re-integratiebureaus in Overijssel

Focus Nederland

Focus Nederland is een landelijk bureau voor loopbaanadvies en -ontwikkeling. We gebruiken 35 jaar ervaring in loopbaanadvies, loopbaancoaching, re-integratie en outplacement om medewerkers vandaag vooruit te helpen. Focus op beweging in werk.

Aantal medewerkers: 11 — 100 Aantal vestigingen: 13 Bedient uw provincie

Flex Advieshuis B.V.

Advieshuis B.V. helpt werkenden en werkzoekenden hun eigen kracht te laten (her)ontdekken. Wij geloven erin dat er bijna altijd meer in mensen zit dan zij er zelf uithalen. Door middel van individuele maatwerktrajecten of door workshops in groepsverband, zetten wij mensen weer in hun eigen kracht en helpen wij ze om weer in beweging te komen.

Aantal medewerkers: 11 — 100 Aantal vestigingen: 43 Bedient uw provincie

Ergo Control

Ergo Control richt zich met haar dienstverlening op duurzame inzetbaartheid, re-integratie en curatie van mensen.

Aantal vestigingen: 3 Bedient uw provincie

Ephecta

Ephecta helpt mensen het maximale uit hun loopbaan te halen door humaan en zakelijk verzuimmanagement, het maximaal benutten van competenties en het creëren van nieuwe loopbaankansen. Zo helpt Ephecta mensen werken en bedrijven aan meer rendement.

Aantal medewerkers: 11 — 100 Aantal vestigingen: 12 Bedient uw provincie

Elan Arbeidsinterventie

Aantal medewerkers: 1 — 10 Aantal vestigingen: 1 Bedient uw provincie

Effectyf

Bij Effectyf geloven we dat mensen het verschil maken, vooral wanneer ze in hun kracht staan.

Aantal vestigingen: 15 Bedient uw provincie

Duchatteau voor Mens en Werk

Ervaren re-integratiespecialist in Twente

Aantal vestigingen: 3 Bedient uw provincie

Dicta

Ontdek en ontwikking uw talent. Dicta biedt training en advies rondom zes werkgebieden: coaching on the job, commercie, communicatie & zelfmanagement, HRM, loopbaan & reïntegratie en management & organsisatie. Bel voor meer informatie: (06) 50940366.

Aantal medewerkers: 1 — 10 Aantal vestigingen: 1 Bedient uw provincie

10.0

De Vries Coaching & Training

Loopbaancoaching en provocatief coachen (zowel coaching als training). Betrokken, humoristisch en provocatief!

Aantal medewerkers: 1 — 10 Aantal vestigingen: 1 Bedient uw provincie

Cube BV

Succesvol je eigen bedrijf als vervolg van je loopbaan starten?

Aantal medewerkers: 1 — 10 Aantal vestigingen: 1 Bedient uw provincie

Correnteza

Correnteza – ‘stroming’ in het Portugees – begeleidt mensen die op zoek zijn naar hun diepste drijfveren en unieke talenten.

Aantal medewerkers: 1 — 10 Aantal vestigingen: 1 Bedient uw provincie

Compact Werkt

Wij zijn actief voor werknemers, werkgevers, verzekeraars, gemeenten, UWV’s, werkzoekenden, casemanagementbureau. Wij adviseren je bij arbeidsvraagstukken

Aantal medewerkers: 1 — 10 Aantal vestigingen: 13 Bedient uw provincie

10.0

Choice en Partners bv

CHOICE en Partners voor: Outplacement, Re-integratie, Loopbaancoaching, Duurzame Inzetbaarheid, Verzuimbegeleiding

Aantal vestigingen: 1 Bedient uw provincie

Centraal Bureau Mobiliteit

Specialist in arbeidsmobiliteit - Roden - Leeuwarden - Zwolle - Leusden - Amsterdam

Aantal vestigingen: 5 Bedient uw provincie

carrierewinkel

4 redenen om voor Carrièrewinkel te kiezen:

Aantal medewerkers: 1 — 10 Aantal vestigingen: 16 Bedient uw provincie

Reïntegratiebureaus in Overijssel

Behalve dat er in Overijssel veel bedrijven gevestigd zijn, zijn er in Overijssel ook genoeg reïntegratiebureaus te vinden. Dat is maar goed ook, want wanneer bedrijven in Overijssel te kampen krijgen met langdurig zieke medewerkers, zullen zij graag van de diensten van reïntegratiebureaus gebruik willen maken. Reïntegratiebureaus zullen altijd het doel hebben om de zieke medewerker weer terug in het arbeidsproces te krijgen. Dat kan weer bij het bedrijf in Overijssel zijn of bij een nieuwe werkgever in Overijssel.


Arbeidsongeschikt

Door de Wet Verbetering Poortwachter gebeurt het vandaag de dag niet meer zo snel, dat een medewerker arbeidsongeschikt wordt verklaard. Door intensieve samenwerking met reïntegratiebureaus worden langdurig zieke medewerkers gestimuleerd om begeleid weer aan het werk te gaan in Overijssel. Reïntegratiebureaus in Overijssel werken daardoor nauw samen met het UWV en de verschillende bedrijven die met langdurig zieke medewerkers te maken hebben.


WIA

Soms worden langdurig zieke medewerkers door reïntegratiebureaus en het UWV gedeeltelijk arbeidsongeschikt verklaart. Dat gebeurt pas na twee jaar. Zij komen dan in Overijssel en alle overige Nederlandse provincies in aanmerking voor een uitkering die geregeld is door de Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen (WIA). Voor het deel dat zij niet ongeschikt zijn, gaan zijn weer aan de slag. Dat kan hun voormalig werkgever zijn, maar met behulp van de reïntegratiebureaus kan ook gekeken worden naar een andere werkgever in Overijssel.


Motivatie

Reïntegratiebureaus zullen er alles aan doen om een langdurig zieke medewerker weer te motiveren. De medewerker moet weer vertrouwen in zijn eigen kwaliteiten krijgen en zin hebben om bij zijn werkgever in Overijssel aan de slag te gaan. In eerste instantie kunnen reïntegratiebureaus aangepast werk voorstellen of een andere functie. Wanneer er echter sprake is van een verstoorde arbeidsrelatie, zullen reïntegratiebureaus samen met de kandidaat op zoek gaan naar een werkplek bij een ander bedrijf in Overijssel. Om de kandidaat te motiveren, doen reïntegratiebureaus er alles aan om hem goed voor te bereiden op zijn sollicitatie bij het nieuwe bedrijf in Overijssel. Het oefenen van sollicitatiegesprekken kan daar onderdeel van uitmaken.