45 Assessmentbureaus in Overijssel

Focus Nederland

Focus Nederland is een landelijk bureau voor loopbaanadvies en -ontwikkeling. We gebruiken 35 jaar ervaring in loopbaanadvies, loopbaancoaching, re-integratie en outplacement om medewerkers vandaag vooruit te helpen. Focus op beweging in werk.

Aantal medewerkers: 11 — 100 Aantal vestigingen: 13 Bedient uw provincie

Duchatteau voor Mens en Werk

Ervaren re-integratiespecialist in Twente

Aantal vestigingen: 3 Bedient uw provincie

De Wijngaert HR Dienstverlening B.V.

Aantal medewerkers: 1 — 10 Aantal vestigingen: 1 Bedient uw provincie

Cvites bv

Ontwikkeling van mens en organisatie

Aantal medewerkers: 1 — 10 Aantal vestigingen: 5 Bedient uw provincie

Compact Werkt

Wij zijn actief voor werknemers, werkgevers, verzekeraars, gemeenten, UWV’s, werkzoekenden, casemanagementbureau. Wij adviseren je bij arbeidsvraagstukken

Aantal medewerkers: 1 — 10 Aantal vestigingen: 13 Bedient uw provincie

carrierewinkel

4 redenen om voor Carrièrewinkel te kiezen:

Aantal medewerkers: 1 — 10 Aantal vestigingen: 16 Bedient uw provincie

Career & Kids

Specialist op het gebied van werkdruk, werkstress en werk privé balans mbt coaching, loopbaanadvies, outplacement (new challenge noemen wij dat) en reïntegratie

Aantal vestigingen: 9 Bedient uw provincie

Care4Careers

Wij zijn een bekwaam, betrokken en bevlogen landelijk loopbaanadviesbureau met (inter)nationale ervaren, coaches, gericht op de groei en ontwikkeling van mensen en organisaties. Al onze diensten bieden wij ook online aan.

Aantal medewerkers: 11 — 100 Aantal vestigingen: 32 Bedient uw provincie

Bureau Streefkerk BV

Al 19 jaar succesvol samen aan het werk. Bureau Streefkerk is een stevige regionale speler in de profit- en non-profitsector en is actief op het brede terrein van instroom, doorstroom en uitstroom.

Aantal vestigingen: 5 Bedient uw provincie

10.0

Big Five for Life International | RightPlacement

Leef jij je passie? Is het antwoord op deze vraag: nee. Dan ben je bij RightPlacement aan het juiste adres!

Aantal vestigingen: 9 Bedient uw provincie

10.0

Avantiro Loopbaandiensten

Avantiro Loopbaandiensten is een bureau voor outplacement, coaching, assessments, loopbaanbegeleiding, training en advies in Twente.

Aantal medewerkers: 1 — 10 Aantal vestigingen: 1 Bedient uw provincie

Assest

Studiekeuze- en beroepskeuzeadvies, loopbaanonderzoek en ontwikkeling.

Aantal medewerkers: 1 — 10 Aantal vestigingen: 1 Bedient uw provincie

Assessment Zwolle

Assessment Zwolle is aangesloten bij het Nederlands Instituut van Psychologen en opgenomen in het NIP register als Arbeid- en Organisatiepsycholoog.

Aantal medewerkers: 1 — 10 Aantal vestigingen: 1 Bedient uw provincie

Aob Compaz

Grootste loopbaandienstverlener van Nederland!

Aantal vestigingen: 6 Bedient uw provincie

Adviesbureau Koers

Adviesbureau Koers is hét gespecialiseerde psychologisch adviesbureau op het gebied van studie- en beroepskeuze, loopbaan en personeelsontwikkeling, met vestigingen in Leeuwarden, Groningen en Zwolle.

Aantal vestigingen: 4 Bedient uw provincie

Assessmentbureaus in Overijssel

Wie in Overijssel assessmentbureaus zoekt, doet dat op Werksite. Of het nu bedrijven uit Overijssel zijn of particuliere individuen; iedereen kan een reden hebben om met assessmentbureaus te willen samenwerken. Bedrijven in Overijssel kiezen vaak voor een samenwerking met assessmentbureaus, wanneer ze een kandidaat voor een gespecialiseerde functie zoeken. Vaak gaat het om een functie op hoger niveau. Anderzijds kunnen het juist de kandidaten zijn, die meer informatie willen van de assessmentbureaus die in Overijssel actief zijn. Op Werksite is een goed overzicht te vinden van de verschillende assessmentbureaus en hun expertise. Daarnaast hebben een aantal ïervaringsdeskundigenï een beoordeling op Werksite achtergelaten, zodat je een goed beeld krijgt van de assessmentbureaus in Overijssel.

Goede assessmentbureaus

Het lijkt zo gemakkelijk maar dat is het niet. Door het ruime aanbod van assessmentbureaus in Overijssel, is het best lastig om een goede keuze te maken. Goede assessmentbureaus zijn vaak aangesloten bij het NIP; het Nederlands Instituut van Psychologen. Het NIP heeft een beroepscode opgesteld voor psychologen, werkzaam bij onder andere assessmentbureaus. De beroepscode van het NIP kan worden gebruikt als leidraad en als maatstaf voor toetsing van de werkwijze van de psychologen bij assessmentbureaus. Daarnaast doen bedrijven in Overijssel er goed aan, om ook bij collegaïs naar hun ervaringen met assessmentbureaus te vragen. Daardoor krijgen bedrijven in Overijssel een goed beeld en kunnen ze een weloverwogen keuze maken. Hoe meer ervaring assessmentbureaus hebben met het selecteren van kandidaten, hoe sneller een opdrachtgever in Overijssel daar de juiste kandidaat aan over houdt.

Werkwijze

De werkwijze van de meeste assessmentbureaus in Overijssel komt overeen. Doordat assessmentbureaus vaak door bedrijven uit Overijssel worden ingehuurd om mogelijke kandidaten voor een specifieke functie te testen en te beoordelen, werken zij met tests en rollenspellen. Met een IQ-test wordt het algemeen intelligentieniveau van de kandidaat gepeild. Aan de hand van een persoonlijkheidstest achterhalen assessmentbureaus hoe een kandidaat in bepaalde situaties zal reageren. Een rollenspel of een opdracht kan ook een onderdeel zijn, waarmee assessmentbureaus proberen te achterhalen of een kandidaat de juiste is voor hun opdrachtgever in Drenthe. In samenspraak met het bedrijf uit Drenthe, zal een opdracht worden opgesteld. De assessoren van assessmentbureaus weten daardoor precies waar ze op moeten letten.