logo

26 Assessmentbureaus in Friesland

Focus

Focus werkt als onafhankelijke partner aan een duurzame ontwikkeling van mens en organisatie. In alle diversiteit en gericht op een helder en betekenisvol resultaat.

Aantal vestigingen: 13 Bedient uw provincie

Compact Werkt

Wij zijn actief voor werknemers, werkgevers, verzekeraars, gemeenten, UWV’s, werkzoekenden, casemanagementbureau. Wij adviseren je bij arbeidsvraagstukken

Aantal medewerkers: 1 — 10 Aantal vestigingen: 13 Bedient uw provincie

carrierewinkel

4 redenen om voor Carrièrewinkel te kiezen:

Aantal medewerkers: 1 — 10 Aantal vestigingen: 16 Bedient uw provincie

Career & Kids

Specialist op het gebied van werkdruk, werkstress en werk privé balans mbt coaching, loopbaanadvies, outplacement (new challenge noemen wij dat) en reïntegratie

Aantal vestigingen: 9 Bedient uw provincie

Care4Careers

Wij zijn een bekwaam, betrokken en bevlogen landelijk loopbaanadviesbureau met (inter)nationale ervaren, coaches, gericht op de groei en ontwikkeling van mensen en organisaties. Al onze diensten bieden wij ook online aan.

Aantal medewerkers: 11 — 100 Aantal vestigingen: 32 Bedient uw provincie

10.0

Big Five for Life International | RightPlacement

Leef jij je passie? Is het antwoord op deze vraag: nee. Dan ben je bij RightPlacement aan het juiste adres!

Aantal vestigingen: 9 Bedient uw provincie

Aob Compaz

Grootste loopbaandienstverlener van Nederland!

Aantal vestigingen: 6 Bedient uw provincie

Anita Smeding Coaching

A & O psycholoog / coach erkend loopbaanprofessional NOLOC met ruime werkervaring en praktische aanpak.

Aantal medewerkers: 1 — 10 Aantal vestigingen: 1 Bedient uw provincie

Adviesbureau Koers

Adviesbureau Koers is hét gespecialiseerde psychologisch adviesbureau op het gebied van studie- en beroepskeuze, loopbaan en personeelsontwikkeling, met vestigingen in Leeuwarden, Groningen en Zwolle.

Aantal vestigingen: 4 Bedient uw provincie

OSIC

OSIC - Organisatieontwikkeling door middel van Coaching, Counceling en Consulting. Gericht op professionals, manager, leidinggevenden en hun teams. (Persoonlijk) leiderschap, performance, loopbaan, outplacement, ontwikkeling, conflicthantering op het werk.

Aantal medewerkers: 1 — 10 Aantal vestigingen: 1 Bedient uw provincie

Mind at Work

Mind at Work, wij richten ons op arbeid.

Aantal vestigingen: 14 Bedient uw provincie

8.7

JP Werkrevisie

Sinds 1986 ondersteunt JP Werkrevisie de ontwikkeling van mens en organisatie.

Aantal medewerkers: 11 — 100 Aantal vestigingen: 21 Bedient uw provincie

Ja! HRM Specialisten

Ja! HRM Specialisten: werving en selectiespecialist van HR professionals. Vast | Interim

Aantal medewerkers: 1 — 10 Aantal vestigingen: 2 Bedient uw provincie

IMK Intermediair B.V.

Het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK) werkt aan duurzame financiële zelfstandigheid bij gevestigde én startende ondernemers. Alles onder het motto ‘Voortaan kan de ondernemer het helemaal zelf’

Aantal vestigingen: 13 Bedient uw provincie

Ypsylon

Loopbaanadvies, Organisatieadvies, Werving en Selectie, P&O advies - Ypsylon

Aantal medewerkers: 1 — 10 Aantal vestigingen: 4 Bedient uw provincie

Assessmentbureaus in Friesland

Als bedrijven in Friesland op zoek zijn naar assessmentbureaus, dan is dat in de meeste gevallen voor vacatures waarvoor ze gespecialiseerd personeel nodig hebben. Assessmentbureaus kunnen goed doorgronden of een kandidaat wel of niet geschikt is voor een bepaalde functie. De meeste bedrijven in Friesland hebben al goed contact met assessmentbureaus, door eerdere samenwerking. Toch is er op Werksite een goed overzicht opgenomen van assessmentbureaus die in Friesland actief zijn. Dat is ook handig voor kandidaten, die via een eventuele toekomstige werkgever in Friesland bij een van deze assessmentbureaus langs moeten gaan. Op Werksite zijn namelijk ook ervaringen en beoordelingen van anderen terug te lezen, zodat je ongeveer weet wat jou te wachten staat.

Goed werk

Goede assessmentbureaus maken gebruik van degelijke psychologische instrumenten zoals persoonlijkheidsvragenlijsten, capaciteitentests en criteriumgerichte interviews. De adviseurs of assessoren zijn ervaren mensen met een opleiding binnen de psychologie. Voor bedrijven in Friesland is het belangrijk dat assessmentbureaus een betrouwbaar advies uitbrengen over de capaciteit en de kwaliteit van kandidaten. De kosten van assessmentbureaus zijn behoorlijk hoog, waardoor bedrijven in Friesland wel waar voor hun geld willen krijgen. Daarnaast kunnen bedrijven in Friesland een specifieke vraag bij assessmentbureaus neerleggen. Zo worden assessmentbureaus er op aangestuurd om te testen op een bepaalde mate van stressgevoeligheid of te kijken in hoeverre iemand betrouwbaar is.

Verschil

Toch blijft er een verschil bestaan in werk en uitvoering van de verschillende assessmentbureaus die in Friesland actief zijn. Veel assessmentbureaus garanderen maatwerk, maar lang niet alle assessmentbureaus maken dit daadwerkelijk waar. Het zijn juist de kleinere assessmentbureaus in Friesland, die heel gericht met kandidaten aan de slag gaan en goed de tijd nemen om te testen. Grotere assessmentbureaus werken veelvuldig met zogenoemde bulkopdrachten, waardoor het maatwerk enigszins in de verdrukking komt. Ook richten grotere assessmentbureaus zich niet alleen op het afnemen van tests, maar profileren zij zich ook als outplacementkantoren of richten zij zich op reïntegratietrajecten.