11 Assessmentbureaus in Friesland

Assessmentbureaus in Friesland

Als bedrijven in Friesland op zoek zijn naar assessmentbureaus, dan is dat in de meeste gevallen voor vacatures waarvoor ze gespecialiseerd personeel nodig hebben. Assessmentbureaus kunnen goed doorgronden of een kandidaat wel of niet geschikt is voor een bepaalde functie. De meeste bedrijven in Friesland hebben al goed contact met assessmentbureaus, door eerdere samenwerking. Toch is er op Werksite een goed overzicht opgenomen van assessmentbureaus die in Friesland actief zijn. Dat is ook handig voor kandidaten, die via een eventuele toekomstige werkgever in Friesland bij een van deze assessmentbureaus langs moeten gaan. Op Werksite zijn namelijk ook ervaringen en beoordelingen van anderen terug te lezen, zodat je ongeveer weet wat jou te wachten staat.

Goed werk

Goede assessmentbureaus maken gebruik van degelijke psychologische instrumenten zoals persoonlijkheidsvragenlijsten, capaciteitentests en criteriumgerichte interviews. De adviseurs of assessoren zijn ervaren mensen met een opleiding binnen de psychologie. Voor bedrijven in Friesland is het belangrijk dat assessmentbureaus een betrouwbaar advies uitbrengen over de capaciteit en de kwaliteit van kandidaten. De kosten van assessmentbureaus zijn behoorlijk hoog, waardoor bedrijven in Friesland wel waar voor hun geld willen krijgen. Daarnaast kunnen bedrijven in Friesland een specifieke vraag bij assessmentbureaus neerleggen. Zo worden assessmentbureaus er op aangestuurd om te testen op een bepaalde mate van stressgevoeligheid of te kijken in hoeverre iemand betrouwbaar is.

Verschil

Toch blijft er een verschil bestaan in werk en uitvoering van de verschillende assessmentbureaus die in Friesland actief zijn. Veel assessmentbureaus garanderen maatwerk, maar lang niet alle assessmentbureaus maken dit daadwerkelijk waar. Het zijn juist de kleinere assessmentbureaus in Friesland, die heel gericht met kandidaten aan de slag gaan en goed de tijd nemen om te testen. Grotere assessmentbureaus werken veelvuldig met zogenoemde bulkopdrachten, waardoor het maatwerk enigszins in de verdrukking komt. Ook richten grotere assessmentbureaus zich niet alleen op het afnemen van tests, maar profileren zij zich ook als outplacementkantoren of richten zij zich op reïntegratietrajecten.