24 Outplacementbureaus in Flevoland

Outplacementbureaus in Flevoland

Als redelijk nieuwe provincie biedt Flevoland meer werkgelegenheid dan men over het algemeen denkt. Helaas komen ook bedrijven in Flevoland in aanraking met recessie en reorganisatie. Wanneer zij medewerkers gedwongen moeten ontslaan, is het fijn dat ze in ieder geval bij outplacementbureaus kunnen aankloppen. Outplacementbureaus in Flevoland en elders in Nederland, richten zich op een nieuw werktraject voor de ontslagen medewerker. Daar hebben zowel de bedrijven in Flevoland als de ontslagen medewerkers profijt van.


Werkplek

Outplacementbureaus bieden een werkplek voor de ontslagen medewerker. Het is fijn om toch in het ritme te blijven en naar een werkplek in Flevoland te kunnen. Van hieruit kunnen zij gericht naar vacatures zoeken, sollicitatiebrieven schrijven en telefoontjes plegen. Outplacementbureaus faciliteren niet alleen, maar bieden ook ondersteuning en persoonlijke begeleiding. Daarmee wordt de kans vergroot, dat de kandidaat snel een nieuwe baan in Flevoland vindt.


Periode

Afhankelijk van wat outplacementbureaus met bedrijven in Flevoland afspreken, is het gehele outplacementtraject veelal een periode van een jaar. Wanneer er na een jaar nog geen passend werk in Flevoland of directe omgeving gevonden is, stoppen outplacementbureaus met hun dienstverlening. De meeste outplacementbureaus garanderen binnen een jaar nieuw werk en kunnen zelfs bij het opstellen van een nieuw contract begeleiden en onderhandelen. Ook wanneer een kandidaat in Flevoland al in een nieuwe baan aan de slag is, kunnen outplacementbureaus nog steeds de nodige ondersteuning bieden.


Zelfstandige

Sommige ontslagen werknemers zien het niet zitten om bij een ander bedrijf in Flevoland aan de slag te gaan. Omdat ze vaak wel een bepaalde expertise hebben, adviseren outplacementbureaus in dergelijke situaties om als zelfstandige aan de slag te gaan. Behalve advies, kunnen outplacementbureaus ook begeleiding bieden bij het opstarten van een eigen bedrijf en allerhande tips van de hand doen. Omdat outplacementbureaus over een groot netwerk beschikken, weten zij vaak ook welke wegen in Flevoland bewandeld moeten worden.