28 Assessmentbureaus in Noord-holland

Assessmentbureaus in Noord-Holland

Assessmentbureaus zijn er in Noord-Holland in alle soorten en maten te vinden. Er zijn assessmentbureaus die zich volledig richten op human recource trajecten in opdracht van bedrijven, maar er zijn ook assessmentbureaus waar je als individu langs kunt gaan om er achter te komen wat voor werk het beste bij jou past. Voor een compleet overzicht van de verschillende assessmentbureaus in Noord-Holland, ben je op Werksite op het juiste adres. Van de meeste assessmentbureaus is informatie terug te lezen, die andere ervaringsdeskundigen hebben achter gelaten. Daardoor kom je er snel achter welk van de assessmentbureaus in Noord-Holland jou wel en welke jou helemaal niets lijken.

Onderdelen

Natuurlijk is het vinden van een goed bureau in Noord-Holland al een moeilijke opgave. Maar het is nog belangrijker dat de inhoud van het assessment aansluit bij jouw wensen. Standaard werken assessmentbureaus met vier onderdelen: een interview, een IQ-test, een persoonlijkheidstest en eventuele praktijkopdrachten. Op welk onderdeel de nadruk wordt gelegd, varieert bij de verschillende assessmentbureaus.

Adviseur

De adviseurs die bij assessmentbureaus in Noord-Holland werken, zullen altijd eerst een interview met je afnemen. In dit kennismakingsgesprek legt de adviseur uit wat de taak van assessmentbureaus is. Vervolgens wil hij van jou het een en ander weten. Ook legt de adviseur uit wat het vervolgtraject is. Als assessmentbureaus door werkgevers uit Noord-Holland worden ingehuurd, zal de adviseur goed uitleggen wat het doel van het assessment is. De adviseur zal na het gehele assessment namelijk advies uitbrengen aan de organisatie in Noord-Holland. Pas wanneer dat aansluit bij de functie, komt de kandidaat er voor in aanmerking.

Rollenspel

Door praktijkopdrachten zoals rollenspellen en andere praktische opdrachten, komen adviseurs van assessmentbureaus er achter of iemand goed bij een toekomstige werkgever in Noord-Holland zal passen. Zij kennen als geen ander de bedrijfscultuur en de beweegredenen van de werkgever in Noord-Holland om naar nieuw personeel op zoek te gaan. Probeer in een rollenspel altijd je zelf te blijven en richt je op de punten waar je goed in bent. Zo maak je de beste kans om na keuring van een van de assessmentbureaus in Noord-Holland bij die nieuwe werkgever aan de slag te gaan.