logo

31 Assessmentbureaus in Groningen

Focus

Focus werkt als onafhankelijke partner aan een duurzame ontwikkeling van mens en organisatie. In alle diversiteit en gericht op een helder en betekenisvol resultaat.

Aantal vestigingen: 13 Bedient uw provincie

Cvites bv

Ontwikkeling van mens en organisatie

Aantal medewerkers: 1 — 10 Aantal vestigingen: 5 Bedient uw provincie

Compact Werkt

Wij zijn actief voor werknemers, werkgevers, verzekeraars, gemeenten, UWV’s, werkzoekenden, casemanagementbureau. Wij adviseren je bij arbeidsvraagstukken

Aantal medewerkers: 1 — 10 Aantal vestigingen: 13 Bedient uw provincie

carrierewinkel

4 redenen om voor Carrièrewinkel te kiezen:

Aantal medewerkers: 1 — 10 Aantal vestigingen: 16 Bedient uw provincie

Career & Kids

Specialist op het gebied van werkdruk, werkstress en werk privé balans mbt coaching, loopbaanadvies, outplacement (new challenge noemen wij dat) en reïntegratie

Aantal vestigingen: 9 Bedient uw provincie

Care4Careers

Wij zijn een bekwaam, betrokken en bevlogen landelijk loopbaanadviesbureau met (inter)nationale ervaren, coaches, gericht op de groei en ontwikkeling van mensen en organisaties. Al onze diensten bieden wij ook online aan.

Aantal medewerkers: 11 — 100 Aantal vestigingen: 32 Bedient uw provincie

10.0

Big Five for Life International | RightPlacement

Leef jij je passie? Is het antwoord op deze vraag: nee. Dan ben je bij RightPlacement aan het juiste adres!

Aantal vestigingen: 9 Bedient uw provincie

Aob Compaz

Grootste loopbaandienstverlener van Nederland!

Aantal vestigingen: 6 Bedient uw provincie

Anita Smeding Coaching

A & O psycholoog / coach erkend loopbaanprofessional NOLOC met ruime werkervaring en praktische aanpak.

Aantal medewerkers: 1 — 10 Aantal vestigingen: 1 Bedient uw provincie

Adviesbureau Koers

Adviesbureau Koers is hét gespecialiseerde psychologisch adviesbureau op het gebied van studie- en beroepskeuze, loopbaan en personeelsontwikkeling, met vestigingen in Leeuwarden, Groningen en Zwolle.

Aantal vestigingen: 4 Bedient uw provincie

OSIC

OSIC - Organisatieontwikkeling door middel van Coaching, Counceling en Consulting. Gericht op professionals, manager, leidinggevenden en hun teams. (Persoonlijk) leiderschap, performance, loopbaan, outplacement, ontwikkeling, conflicthantering op het werk.

Aantal medewerkers: 1 — 10 Aantal vestigingen: 1 Bedient uw provincie

9.5

NextJob Outplacement

NextJob Outplacement ondersteunt boventallige en ontslagen werknemers met het vinden van een nieuwe baan. Het hoofdkantoor van NextJob Outplacement is gevestigd in Soest. Wij hebben vestigingen in het hele land.

Aantal vestigingen: 14 Bedient uw provincie

Mind at Work

Mind at Work, wij richten ons op arbeid.

Aantal vestigingen: 14 Bedient uw provincie

8.7

JP Werkrevisie

Sinds 1986 ondersteunt JP Werkrevisie de ontwikkeling van mens en organisatie.

Aantal medewerkers: 11 — 100 Aantal vestigingen: 21 Bedient uw provincie

Ja! HRM Specialisten

Ja! HRM Specialisten: werving en selectiespecialist van HR professionals. Vast | Interim

Aantal medewerkers: 1 — 10 Aantal vestigingen: 2 Bedient uw provincie

Assessmentbureaus in Groningen

Het kan zo maar voorkomen dat je in Groningen gesolliciteerd hebt naar een specialistische baan en dat je na het eerste kennismakingsgesprek wordt doorgestuurd naar een van de assessmentbureaus in Groningen. Bedrijven doen dat niet voor niets. Juist door assessmentbureaus in te schakelen, komen ze er in korte tijd achter of de kandidaat goed past binnen het bedrijf in Groningen en aan bepaalde vakkundigheid voldoet. Vaak geven bedrijven in Groningen vooraf aan assessmentbureaus aan, waar tijdens het assessment op gelet moet worden. Om een beetje een beeld te krijgen van zoïn assessment en de werkwijze van assessmentbureaus, kun je via Werksite naar verschillende bureaus in Groningen op zoek. Lees dan meteen de beoordelingen en ervaringen van voorgangers, zodat je goed voorbereid een assessment in gaat.

Keurmerk

Momenteel bestaat er nog geen keurmerk voor assessmentbureaus. Toch is het voor kandidaten wel zo prettig om vooraf te weten of ze met assessmentbureaus te maken hebben, die volgens richtlijnen werken. Veel assessmentbureaus in Groningen zijn aangesloten bij de NIP; Nederlands Instituut van Psychologen. Met deze aantekening kunnen assessmentbureaus kwaliteit waarborgen. Daarnaast zijn veel assessmentbureaus in Groningen ISO-gecertificeerd. Hierdoor moeten assessmentbureaus in Groningen zich aan regels, richtlijnen, normen en codes houden. Als een bureau geen richtlijnen hanteert, hoeft dat niet meteen te betekenen dat zij minder deskundig zijn. Maar een NIP en/of ISO aantekening garandeert wel degelijk deskundigheid.

Opdrachten

De meeste assessmentbureaus voeren hun onderzoek uit, in opdracht van bedrijven uit Groningen. Vooraf geven bedrijven aan, wat zij precies van kandidaten verlangen. Aan de hand van deze eisen, wordt het assessment uitgevoerd. Het werk van assessmentbureaus richt zich op vier onderdelen; een interview, een IQ-test, een persoonlijkheidstest en een opdracht. Deze opdracht kan variïren van een rollenspel met echte acteurs tot een opdracht die gerelateerd is aan de functie bij de toekomstige werkgever in Groningen. Voor een accountfunctie kan er bijvoorbeeld aan de kandidaat worden gevraagd om een offerte op te stellen. Een fondsenwervingorganisatie kan specifiek vragen of de kandidaat een voorstel schrijft. De assessoren van assessmentbureaus zijn psychologen die er voor zijn opgeleid om naar het gedrag van kandidaten te kijken. Bij een positief advies vanuit het assessment, zal het bedrijf uit Groningen pas een kandidaat aannemen.