32 Assessmentbureaus in Drenthe

Focus Nederland

Focus Nederland is een landelijk bureau voor loopbaanadvies en -ontwikkeling. We gebruiken 35 jaar ervaring in loopbaanadvies, loopbaancoaching, re-integratie en outplacement om medewerkers vandaag vooruit te helpen. Focus op beweging in werk.

Aantal medewerkers: 11 — 100 Aantal vestigingen: 13 Bedient uw provincie

Cvites bv

Ontwikkeling van mens en organisatie

Aantal medewerkers: 1 — 10 Aantal vestigingen: 5 Bedient uw provincie

Compact Werkt

Wij zijn actief voor werknemers, werkgevers, verzekeraars, gemeenten, UWV’s, werkzoekenden, casemanagementbureau. Wij adviseren je bij arbeidsvraagstukken

Aantal medewerkers: 1 — 10 Aantal vestigingen: 13 Bedient uw provincie

carrierewinkel

4 redenen om voor Carrièrewinkel te kiezen:

Aantal medewerkers: 1 — 10 Aantal vestigingen: 16 Bedient uw provincie

Career & Kids

Specialist op het gebied van werkdruk, werkstress en werk privé balans mbt coaching, loopbaanadvies, outplacement (new challenge noemen wij dat) en reïntegratie

Aantal vestigingen: 9 Bedient uw provincie

Care4Careers

Wij zijn een bekwaam, betrokken en bevlogen landelijk loopbaanadviesbureau met (inter)nationale ervaren, coaches, gericht op de groei en ontwikkeling van mensen en organisaties. Al onze diensten bieden wij ook online aan.

Aantal medewerkers: 11 — 100 Aantal vestigingen: 32 Bedient uw provincie

Bureau Streefkerk BV

Al 19 jaar succesvol samen aan het werk. Bureau Streefkerk is een stevige regionale speler in de profit- en non-profitsector en is actief op het brede terrein van instroom, doorstroom en uitstroom.

Aantal vestigingen: 5 Bedient uw provincie

10.0

Big Five for Life International | RightPlacement

Leef jij je passie? Is het antwoord op deze vraag: nee. Dan ben je bij RightPlacement aan het juiste adres!

Aantal vestigingen: 9 Bedient uw provincie

Assessment Zwolle

Assessment Zwolle is aangesloten bij het Nederlands Instituut van Psychologen en opgenomen in het NIP register als Arbeid- en Organisatiepsycholoog.

Aantal medewerkers: 1 — 10 Aantal vestigingen: 1 Bedient uw provincie

Aob Compaz

Grootste loopbaandienstverlener van Nederland!

Aantal vestigingen: 6 Bedient uw provincie

Anita Smeding Coaching

A & O psycholoog / coach erkend loopbaanprofessional NOLOC met ruime werkervaring en praktische aanpak.

Aantal medewerkers: 1 — 10 Aantal vestigingen: 1 Bedient uw provincie

Adviesbureau Koers

Adviesbureau Koers is hét gespecialiseerde psychologisch adviesbureau op het gebied van studie- en beroepskeuze, loopbaan en personeelsontwikkeling, met vestigingen in Leeuwarden, Groningen en Zwolle.

Aantal vestigingen: 4 Bedient uw provincie

9.5

NextJob Outplacement

NextJob Outplacement ondersteunt boventallige en ontslagen werknemers met het vinden van een nieuwe baan. Het hoofdkantoor van NextJob Outplacement is gevestigd in Soest. Wij hebben vestigingen in het hele land.

Aantal vestigingen: 14 Bedient uw provincie

Mind at Work

Mind at Work, wij richten ons op arbeid.

Aantal vestigingen: 14 Bedient uw provincie

8.7

JP Werkrevisie

Sinds 1986 ondersteunt JP Werkrevisie de ontwikkeling van mens en organisatie.

Aantal medewerkers: 11 — 100 Aantal vestigingen: 21 Bedient uw provincie

Assessmentbureaus in Drenthe

De meeste assessmentbureaus in Drenthe, worden ingehuurd door bedrijven die op zoek zijn naar kandidaten met een specialistische kennis en vaardigheid. Vaak gaat het om functies op hoog niveau, waarvoor assessmentbureaus worden ingehuurd. Als kandidaat is het daarom prettig om vooraf ongeveer te weten waar je aan toe bent, wanneer je langs moet bij een van de assessmentbureaus in Drenthe. Als je het assessment er goed van af brengt, is een nieuwe baan bij een werkgever in Drenthe je beloning. Om enigszins inzicht te krijgen in de werkwijze van assessmentbureaus is het raadzaam om even op Werksite te kijken. Hier vind je alle assessmentbureaus die er in Drenthe te vinden zijn en kun je ervaringen en beoordelingen van voorgaande kandidaten teruglezen. Zo weet je ongeveer, waar je in een assessment op moet letten.

Tips

Vooral voor zwaardere functies nemen bedrijven in Drenthe tegenwoordig steeds vaker assessmentbureaus in de arm. Maar voor de kandidaten is het best handig om een aantal tips te krijgen. Tijdens een assessment word jouw vaardigheid op de proef gesteld. Op papier kun je prima aansluiten bij het bedrijf in Drenthe, maar in de praktijk moet jij je echt waarmaken. De psycholoog van een van de assessmentbureaus waar je naar toe wordt gestuurd, zal een aantal tests met je doen. Een intelligentietest en een persoonlijkheidstest zijn daarvan de meest gangbare. Vooraf kun je via internet jezelf al inlezen, wat er zo ongeveer door assessmentbureaus tijdens deze tests gevraagd wordt. Ook maken assessmentbureaus gebruik van rollenspellen, om zo te achterhalen hoe jij in bepaalde situaties zal reageren. Een opdrachtgever uit Drenthe wil bijvoorbeeld alleen maar kandidaten die integer zijn of zeer stressbestendig. Uit het rollenspel kan blijken of je hiertoe in staat bent.

Voordelen

Door een assessment af te laten nemen, komen bedrijven uit Drenthe er achter hoe sollicitanten in bepaalde situaties reageren. Hierdoor neemt de kans dat ze een verkeerde keuze maken af. Natuurlijk zijn de kosten van assessmentbureaus hoog, maar de opdrachtgever in Drenthe krijgt wel precies de kandidaat die ze in eerste instantie op het oog hadden. Daardoor zal er minder tijd verspild worden met het inwerken van de nieuwe medewerker en is het vooraf duidelijk dat de beste kandidaat de nieuwe functie bij het bedrijf in Drenthe gaat bekleden.