Loopbaancoaching incl. me.scan; zingeving, outplacement, voice dialogue

€ 795,00 (6 uren) Aantal vestigingen: 1 Aanbod beschikbaar: Online, Op locatie bij kandidaat, Noorden Max. 1 deelnemer

Wanneer je het gevoel hebt vast te zitten in je werk en/of privé, kan het heel helpend zijn om zicht te krijgen op wat zich allemaal op onbewust niveau bij je afspeelt. Hierbij maak ik o.a. gebruik van de volgende tools/methodieken: de me.scan, Voice Dialogue en de Landkaart van je binnenwereld. Natuurlijk kijken we ook uitgebreid naar jouw drijfveren, passende bedrijfscultuur, enz., eventueel aangevuld met een sollicitatietraining (cv, brief, gesprek).

me.scan
De me.scan laat niet alleen zien waar je van nature goed in bent, maar toont je ook het gedrag waarmee je jezelf tegenhoudt om die stappen te zetten waar je wel naar verlangt. Met het me.scan coachbord op tafel bespreken we in ca. 1,5 uur jouw me.scan. Vaak is er herkenning maar je wordt zeker ook verrast; en soms is het best confronterend. Maar met je nieuwe inzichten durf je wél die lang gedroomde verandering door te voeren of aan de slag te gaan met nog niet eerder ontdekte mogelijkheden. Indien gewenst, begeleid ik deze transformatie in een aantal vervolgsessies. Gratis versie van de me.scan: https://www.talentscan.me/nl/invite/Gratisrapport. 

Voice Dialogue
Voice Dialogue gaat uit van het idee dat je als mens uit verschillende kanten, delen of subpersonen (ikken) bestaat. Je primaire ikken zijn de kanten van jezelf die veel aan het woord zijn en je gedrag grotendeels sturen. Er zijn echter ook verstoten ikken. Dit zijn de subpersonen die je amper of helemaal niet meer hoort. Stel dat je als primaire ik de Pusher hebt, die ervoor zorgt dat je veel en hard werkt, dan kan het zomaar zijn dat je Levensgenieter volledig monddood is gemaakt. Wanneer je Pusher zo aanwezig, misschien nog wel versterkt door je Perfectionist, dan lukt het op een gegeven moment niet meer om te ontspannen. Het is lastig om zelf uit zo’n patroon te stappen. Voice Dialogue helpt daarbij.

In een Voice Dialogue-sessie gaan we in gesprek met de verschillende subpersonen in jou. Je Pusher mag vertellen hoe hij je helpt, waarom het zo belangrijk is dat hij er is, enz. Ook je Levensgenieter krijgt alle gelegenheid om te vertellen waar hij van houdt en hoe hij zijn rol graag zou invullen. Niks is goed of fout, alles mag er zijn. Voice Dialogue gaat over het herstellen van de balans in jou.

Landkaart van je binnenwereld
De landkaart is een vloerkaart waarop emoties en ‘staten van zijn’ staan afgebeeld, bijv. ‘het eiland van inspiratie en het mistig gebied. Werken met de kaart is een vorm van systemisch werk. 

 

Door letterlijk op de landkaart van je binnenwereld te stappen, krijg je inzichten in het vraagstuk dat je hebt ingebracht, en tegelijkertijd vindt er verwerking plaats. Het is een vorm van systemisch werken en heeft een helende werking. De kaart helpt je te voelen waar je nu staat, waar je heen wilt en waarin je jezelf tegenhoudt. Door op de kaart jouw route te bepalen, ontstaat de gewenste beweging.

Heb je interesse? Vul je gegevens in