Vraag

Rijbewijs halen via het UWV tijdens re-integratietraject?

Ik heb al enige tijd een wajong uitkering en ben bezig met een re-integratietraject. Ik heb eigenlijk werk nodig als zelfstandige werker. Ik heb begrepen dat ik via het UWV mijn rijbewijs kan halen en dan als post koerier kan werken. Klopt dit en hoe en bij wie zou ik dit kunnen regelen of voorstellen?
Groet, Carlos

07-11-2022 Vraag van Carlos

Antwoord van 3dnet consultancy

Hallo Carlos,
zo eenvoudig ligt het volgens mij niet.
heb je een re-integratieconsulent of een jobcoach? dan kun je dit met hem of haar bespreken. Meestal moet een dergelijke toekenning via een re-integratietraject ingekocht worden en vormt het er een onderdeel van. maar de praktijk is dat het behalen van een rijbewijs niet valt onder scholing. Als je nog geen re-integratieconsulent hebt of een jobcoach, dan kun je aan je arbeidsdeskundige van het UWV vragen. Je kunt het altijd proberen om het op deze wijze gedaan te krijgen, maar veel hoop op een positief resultaat geef ik je niet.
succes er mee.

07-11-2022Antwoord door H

Vond je dit antwoord nuttig?

Antwoord van Anita Smeding Coaching

Beste Carlos,

Het UWV is niet meer zo gul met het verstrekken van opleidingen en het behalen van een rijbewijs. Het behalen van een rijbewijs is een onzekere factor en je weet van te voren nooit precies hoeveel lessen je nodig hebt of hoeveel geld het gaat kosten. Volgens mij is de enige motivatie, die het UWV misschien kan overhalen, dat je een baangarantie krijgt van een werkgever. Een baangarantie is een verklaring opgesteld door een werkgever aan het UWV dat deze jou in dienst gaat nemen als je je rijbewijs hebt gehaald.
Succes
www.anitasmeding.nl

07-11-2022Antwoord door Anita

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste re-integratiebureau

Wij vergelijken het aanbod voor re-integratie in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende re-integratietraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Re-integratie traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40