Modulair-traject

€ 0,00 (5 maanden)

9.0

Aantal vestigingen: 1 Aanbod beschikbaar: Online, Op locatie bij kandidaat, Den Bosch Max. 1 deelnemer

Modulaire Re-integratiediensten

Ben je door omstandigheden geïsoleerd gaan leven en ben je vereenzaamd? Wil je ontsnappen aan jouw sociaal isolement? Heb je te maken met gevoelens van onbegrip, statusverlies, falen en tekort schieten of is er sprake van problematiek op andere leefgebieden zoals sociaal functioneren en/of dagbesteding? Wil je onder begeleiding stapje voor stapje weer deelnemen aan de maatschappij, maar heb je daarbij wel wat ondersteuning nodig? 

Met de re-integratiediensten ‘Participatie Interventie’ en  ‘Bevorderen Maatschappelijke Deelname’ helpen wij je om weer mee te doen. PerspectiefPlus is geaccrediteerd om deze trajecten uit te voeren.

 

Samen met jou gaan we kijken naar je persoonlijke situatie en hoe we diverse methodieken kunnen inzetten om jou weer mee te laten doen in de maatschappij. Het is niet eenvoudig om te gaan met je beperkingen. Daarom luisteren we goed naar jou en kijken wat er nog wél kan.

 

Je komt voor ‘Modulaire Re-integratiediensten‘ in aanmerking als je een Wajong, WGA- ZW- of WW uitkering hebt van het UWV. Dit traject is er juist voor jou. Tijdens dit traject gaan we samen aan de slag en zorgen we ervoor dat je weer participeert in de samenleving.

 

Hoe lang duren deze trajecten?

De duur van deze trajecten hangt af van wat er nodig is en is dus erg persoonlijk. Dit verwoorden wij naar het UWV in een re-integratieplan waarna het UWV hier akkoord op dient te geven. Zodra wij dit akkoord ontvangen kunnen we starten met het traject. Een re-integratietraject kan een duur hebben tot maximaal 20 weken per traject, afhankelijk van de situatie en wat er nodig is.

 

Wat willen wij samen met jou bereiken?

Het traject ‘Participatie interventie’ heeft als resultaat dat je in staat bent om deel te nemen aan een breder sociaal netwerk buitenshuis. Je bent in staat om zelfstandig activiteiten binnen en buiten je eigen sociale netwerk te initiëren en te onderhouden.Trede 2 van de Participatieladder is bereikt.

 

Het traject  ‘Bevorderen maatschappelijke deelname’ heeft als resultaat dat je aantoonbaar deelneemt aan gestructureerde activiteiten in georganiseerd verband. Denk bijvoorbeeld aan het verrichten van vrijwilligerswerk, regelmatig sport beoefenen in georganiseerd verband.Trede 3 van de Participatieladder is bereikt.

.

Hoe kun je jezelf aanmelden?

Heb je al een contactpersoon bij UWV?
Jouw contactpersoon kan je doorverwijzen naar PerspectiefPlus. Je kunt ook zelf aangeven bij jouw contactpersoon dat je graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek (een zogenaamd “klik-gesprek”) wilt aangaan met PerspectiefPlus.

 

Heb je nog geen contactpersoon bij UWV? 
Wij raden je aan om eerst een gesprek aan te gaan met UWV om jouw wensen ten aanzien van ondersteuning/begeleiding naar werk kenbaar te maken. Neem hiervoor contact op met 088-8989294 (UWV telefoon werkzoekenden). Heb je hulp nodig bij hoe je dit het beste kunt aanpakken, bel ons dan even, we helpen je graag op weg.

Heb je interesse? Vul je gegevens in