Vraag

Als zzp-er gaan werken voor de opdrachtgever van detacheringsbureau

Ik ben gedetacheerd bij een opdrachtgever via een uitzendbureau.
Nu wil ik gaan werken als zzp-er (weg bij de detachering) voor die opdrachtgever, maar in het contract van de opdrachtgever staat dat overname van een werknemer van de detachering pas mogelijk is na 1440 werkuren. Die heb ik voor die opdrachtgever nog niet gedraaid. Maar is er wel sprake van overname? Ik ga voor mezelf werken, betaal alle verzekeringen etc zelf. De opdrachtgever huurt mij in. Dit is toch geen overname?

07-11-2022 Vraag van Peter

Beste Peter,
Dit is inderdaad geen overname, maar het is wel netjes om e.e.a. met alle partijen af te stemmen. Door het toedoen van de detacheerder ben je aan dit werk gekomen. Het voelt als schieten onder andermans duiven. Met overleg voorkom je irritatie en gedoe. Het is en blijft een kleine wereld, dus is onze tip om met de detacheerder en opdrachtgever in overleg te gaan en een voor iedere partij bevredigende oplossing af te spreken.

07-11-2022 Antwoord door Gerben

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste recruiter

Wij vergelijken het personeelswerving aanbod in Nederland. Je kan zelf zoeken naar de best passsende organisatie, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Personeelswerving traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40