Vraag

Hoe kan ik de continuïteit in mijn loopbaan vergroten?

Ik investeer dagelijks veel tijd in mijn werk en studie. Het vraagt veel van mij energie, motivatie en kennis. Helaas krijg ik vanuit mijn direct leidinggevende niet terug wat ik graag wil. De manager is teveel bezig met micro-management, dit gaat ten koste van mijn motivatie. Daarom zoek ik een oplossing om mijn functie aan te passen aan het gewenst niveau en een baan voor langere tijd. Hoe ontdek ik welke stappen ik nu het beste kan zetten?

11-09-2023 Vraag van Franklin

Hi Franklin, Is je manager op de hoogte van je gevoelens en dat je minder gemotiveerd bent? Laat hij richting je collega's hetzelfde gedrag zien? Weet hij over welke kwaliteiten jij zelf beschikt en kun je dit ook (objectief) aan hem kenbaar maken?

Als zijn gedrag naar jouw anders wordt, zie je jezelf dan nog langere tijd bij dit bedrijf werken? Kortom; wat zou er morgen anders moeten zijn om wel happy in je huidige baan te zitten. En ben je zelf in staat om deze verandering door te voren of zou je hierin begeleid willen worden?

Zo maar een aantal vragen die bij me opkomen. Mocht je hierover eens willen sparren, bel me gerust 06-42107944

12-09-2023 Antwoord door Bob

Vond je dit antwoord nuttig?

Franklin Rene

Antwoord van vraagsteller

Beste Tjellens
Bedankt voor je reactie: ik zal antwoordt geven op de door jou gestelde vragen;
1) Is je manager op de hoogte van je gevoelens en dat je minder gemotiveerd bent; jawel omdat hij weet waar tegen ik aanloop ( slechte informatie voorziening en procedures) en wat mij demotiveert.
2) Laat hij richting je collega's hetzelfde gedrag zien; nee af en toe laat maakt hij opmerkingen naar de leiding toe, maar zelf is hij niet instaat verandering hierin te brengen. Mijn directe leidinggevende en ik moeten calculaties maken maar blijkbaar heeft hij geen last van de dingen waar ik van demotiveer. Ik kreeg de hoofdpijn dossiers, hij niet.
3) Weet hij over welke kwaliteiten jij zelf beschikt en kun je dit ook (objectief) aan hem kenbaar maken; Hij weet over welke kwaliteiten ik beschik omdat ik al het werk waarin hij mij voorziet aankan. Wat hij niet weet is dat ik geen vooruitgang zie in het calculeren van klussen. Ik calculeer graag met bestekken van projecten tussen 50 K en een miljoen, wat ik nu doe , bereik ik amper 40K, en veel kleine klussen beneden 10K.
4) Als zijn gedrag naar jouw anders wordt, zie je jezelf dan nog langere tijd bij dit bedrijf werken? Kortom; wat zou er morgen anders moeten zijn om wel happy in je huidige baan te zitten. Hij is een zwart op wit denker en is niet flexibel, maar het gaat infeite meer over de struktuur van het bedrijf. Als ik onder hem blijf werken ga ik niet vooruit, omdat ik het niet merk dat binnen het bedrijf de leiding betrokken is met mij vooruitgang. Wat ik bedoel met vooruitgang is een bepaalde groei in mijn functie.
Ik werk nog 2 weken bij dit bedrijf dan ga ik een andere baan zoeken, ik zie geen veranderingen komen, het werk is te persoonlijk gebonden en de leiding is niet opgewassen tegen bepaalde krachten.
5) En ben je zelf in staat om deze verandering door te voren of zou je hierin begeleid willen worden:
6) Wat mij zelf betreft ben nu bezig dingen te sommeren welke ik in mijn loopbaan anders wil. De afgelopen 2 jaren waren voor mij niet het beste. Ik bel je wel om iets meer toe te lichten.

Mvg

Franklin

18-09-2023

Wij helpen je bij het vinden van de beste loopbaancoach

Wij vergelijken het aanbod voor loopbaancoaching in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende coachingstraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Loopbaancoaching traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40