Vraag

Kan iemand die vanaf 2008 als oproep kracht werkt plotseling 0 uren krijgen

Iemand werkt vanaf 2008 als oproepkracht bij een beveilingsbedrijf. De oproep overeenkomst wordt in 2011 omgezet in een contract voor onbepaalde tijd maar degene blijft nog steeds oproepkracht.
In feb 2016 wordt hem medegedeeld dat de opdracht bij de klant gaat stoppen en dat hij geen oproep meer krijgt. Kan dit?

07-11-2022 Vraag van Lely

Hallo Lely,

Ja, dat kan inderdaad. Met een 0-uren contract heb je, in dit geval, een vaste baan met de verplichting 0 uren te werken. Dit lijkt vooral fijn voor de werkgever, want die heeft alleen een betalingsverplichting voor de uren die je op oproepbasis werkt.

Nu heb je een 'leeg' contract waar je niks aan hebt en ook geen rechten aan kunt ontlenen... Je kunt eventueel advies inwinnen bij een arbeidsjurist in het geval dat hij minimaal de afgelopen drie maanden voor een 'vast' aantal uren opgeroepen is. Volgens mij bestaat er dan een 'rechtsvermoeden', maar hier heb ik onvoldoende kennis van...

Met vriendelijke groet,
Bert

07-11-2022 Antwoord door Bert

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste personeel

Wij staan in contact met honderden werkzoekenden in Nederland. De kandidaten solliciteren rechtstreeks op vacatures, maar je kan ook een zoekopdracht uitzetten in ons netwerk. Wij benaderen de kandidaten dan actief en maken ze enthousiast voor jouw organisatie.

Kandidaten traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40