Vraag

Praktijkdiploma Boekhouden of toch niet doen?

Vrouw, 45 jaar, ruim 18 jaar voor dezelfde werkgever gewerkt waarvan 16 jaar op de crediteurenadministratie. Eind 2014 volgde ontslag wegens reorganisatie. Na 1,5 jaar werkloos een tijdelijke baan gevonden als administratief secretarieel medewerkster. Dit loopt binnenkort af. Administratief ben ik sterk, het secretariële gaat me iets minder goed af. Het werken met cijfers blijft kriebelen en vind ik erg leuk om te doen. Crediteurenadministratie, eventueel gecombineerd met debiteurenadministratie
Ik zit er aan te denken om de opleiding PDB te gaan doen. Ondanks mijn vele jaren werkervaring merk ik bij het solliciteren dat een afgeronde mbo-opleiding op financieel gebied een veelgevraagde eis is. Is het verstandig om aan deze opleiding te beginnen, het aantal werkzoekende administratieve krachten is groot. Vergroot ik op deze manier mijn kansen op een nieuwe baan? Ik zou graag de mening van anderen horen.

07-11-2022 Vraag van Myrthe

Momenteel blijkt dat er wel administratieve banen zijn, maar ook dat het aanbod van werkzoekend administratief personeel groot is (wat jij al aangeeft). Het is dus zaak om te beschikken over de juiste papieren, want hier zal zeker op geselecteerd worden, keuze genoeg immers. Als je ervan overtuigd bent dat dit is wat je graag wilt en dat je hier ook goed in bent, zou ik ervoor gaan. En ondertussen kun je volop gaan netwerken en je social media inzetten om op zoek te gaan naar je volgende werkgever. Laat iedereen weten waar jij naar op zoek bent en dat je binnenkort een diploma op zak hebt.
Wil je meer advies over het solliciteren? Neem een kijkje op www.onlineloopbaanadvies.nl en neem vrijblijvend contact met me op (06-43277346). Succes en vriendelijke groeten,
Cécile de Graaf

07-11-2022 Antwoord door Cecile

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste beroepskeuze traject

Wij vergelijken het beroepskeuze aanbod in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passsende traject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Beroepskeuze traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40