logo
Vraag

Beroepskeuzeadvies stewardess of schoonheidsspecialiste

Geachte heer/mevrouw,
Ik ben een dame van 35 jaar vorig jaar mijn diploma schoonheidsspecialiste behaald en vervolgens door de crisis mijn zelfstandigheid beëindigd. Ongeveer 3 maanden in de bijstand gezeten heb ik door dwi een 3-jarige opleiding verzorgende ig mbo niveau 3 aangeboden na 2 gesprekken en assessment ben ik aangenomen alleen ik weet niet of ik hiermee blij moet zijn omdat mijn voorkeur naar Schiphol gaat ik wil dolgraag op Schiphol werken als grondstewardess of stewardess vliegen dat is echt mijn droom 10 jaar terug wou ik mijn droom waarmaken maar toen hield mijn ex me tegen en had toen naar hem geluisterd waar ik nu enorm spijt van heb. Nu kan niemand mij tegenhouden maar het is nu zo moeilijk om op Schiphol binnen te rollen sowieso moet je mbo niveau 3 of 4 hebben en veel concurrentie jonge mensen . Als ik de opleiding verzorgende ig na 3 jaar heb behaald ben ik 38 en maak ik misschien heel weinig kans. Wilt natuurlijk zeker baangarantie vooral op die leeftijd en wil ook combineren met schoonheidsspecialiste anders vind ik dat ook zonde. Ik weet niet hoe ik hier eruit kom. Hoop dat u mij een goede advies kunt geven.
Met vriendelijke groet,
Merrie

07-11-2022 Vraag van mery

Antwoord van Anita Smeding Coaching

Beste Dame,
Je hebt een opleiding aangeboden gekregen voor verzorgende IG. Je hebt een assessment goed doorgelopen. Het CWI biedt alleen opleidingen aan als na het behalen van het diploma een reële kans is op betaald werk.
Je hebt gelijk dat het moeilijk is om een baan op Schiphol te krijgen. je kan je hier natuurlijk wel voor inzetten (ook als je een opleiding volgt kan je daarnaast solliciteren, als je een positie krijgt aangeboden moet je weer opnieuw afwegen wat je wilt en wat het belangrijkste voor je is) en wie weet kom je binnen met solliciteren. Je zou eens kunnen gaan praten met schoonheidspecialisten bij jou in de buurt, misschien kan je eens bijspringen.
Het positieve aan je verhaal is dat je niet inzet op het spreekwoordelijke ene paard maar meer mogelijkheden hebt. Dit is ook moedig want niets ligt vast.
Ik hoop dat je wat aan dit antwoord hebt en succes!

07-11-2022Antwoord door Anita

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste beroepskeuze traject

Wij vergelijken het beroepskeuze aanbod in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passsende traject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Beroepskeuze traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40