Vraag

Ik wil graag wat betekenen voor de wereld

Ik wil niet werken bij het leger maar ik zou graag wat willen betekennen voor de wereld, voor de dieren, voor de vrede, voor de natuur en duurzame ontwikkeling, kinderen. Op welke manier zou je een baan kunnen krijgen in deze kringen? Moet je een bepaalde opleiding volgen?
Alvast bedankt!!!
Vriendelijke groeten
Bart

07-11-2022 Vraag van Bart

dat kan ik niet zo bepalen. Ik zou moeten weten welke opleiding je nu al hebt gedaan en welke richting je op wil. Voor vacatures of vrijwilligerswerk in deze richting, zou je eens kunnen kijken op www.fondsen.org
wil je meer informatie kun je me altijd bereiken via www.sollicitatielab.nl
met vriendelijke groet,
Ton Vermin

07-11-2022 Antwoord door Ton

Vond je dit antwoord nuttig?

Bart,
Als je een beroep kiest waar je echt voor kan gaan, dan ben je ook in staat iets te betekenen in deze wereld. Het maakt daarbij niet uit welk beroep je kiest, kies dus iets wat je hart je ingeeft. Door de werkgever zorgvuldig te kiezen of naast je werk vrijwilligerswerk te doen kan je altijd iets betekenen voor de wereld. Je kan echter nu al beginnen met iets voor andere te betekenen. Ik heb bij Meer Kans een maatjes en mentoren project waar iedereen als vrijwilliger jongeren kan begeleiden die moeite hebben met hun opleiding (zie www.meerkans.org). Bij het oranjefonds zijn nog meer gelijksoortige projecten als dat van mij.

met vriendelijk groeten
Daisy Schrama-Beelen
info@meerkans.org

07-11-2022 Antwoord door Daisy

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Bart,

Wanneer je voor jezelf een duidelijker beeld hebt welk bedrijf jou inspireert en waar je graag bij zou werken, dan wordt het ook een stuk simpeler om de opleiding uit te kiezen die daarbij past. Daarnaast kan je dan aan deze mensen kunnen vragen wat er voor nodig is om bij ze te komen werken. Misschien kan je er zelfs meteen al beginnen (als vrijwilliger?). Let er wel op dat je niet te makkelijk in een arbeidsintensieve vrijwilligersfunctie terechtkomt wanneer je eigenlijk een wat hogere functie wilt. Het kan dan slimmer zijn om meer tijd in je opleiding te investeren. Dit geeft ook nog eens meer opties wanneer je een keer naar een ander goed doel wilt overstappen en je verdient dan ook nog eens wat meer geld terwijl je voor een goed doel werkt.

Veel succes en vriendelijke groeten,
Carlos van den Idsert

http://www.zinvolwerk.com

07-11-2022 Antwoord door Carlos

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste beroepskeuze traject

Wij vergelijken het beroepskeuze aanbod in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passsende traject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Beroepskeuze traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40