Vraag

Welk beroep past bij de omschrijving van mijn wensen?

Beste heer/mevrouw,

Ik zou later graag het volgende willen: afwisseling, reizen, leiding geven, ondernemen en sociaal bezig zijn. Op het moment heb ik erg veel studies bekeken, maar ik vraag me af hoe je het beroep noemt wat bij de omschrijving past zodat ik verder kan zoeken naar een studie met de juiste carrière vooruitzichten. Nu spreken sociologie, human resource management en international communication management me aan. Wat raden jullie me aan?

Alvast bedankt,

Vriendelijke groet,

Esmee

07-11-2022 Vraag van Esmee

Beste Esmee,

Je noemt een aantal wensen, skills en zaken die je aanspreken, dat is in elk geval een goed begin. Ik weet niet hoe oud je momenteel bent. De beroepsrichtingen hebben gemeen dat het gericht is op 'mensen' en of sociaal/ functioneel bewegen van mensen.

Essentieel is dat je eerst kijkt waar je hart ligt en daar onderzoek naar doen.
Waar wordt je door geraakt en of gedreven, welke problemen wil je aanpakken of daarmee aan de slag gaan. Als je hier zicht op hebt kun je eens kijken naar je beroepsprofiel, wat past bij je en welke studie moet je dan eventueel volgen.
Wélk studieprofiel heb je nu bijvoorbeeld. Kortom vragen, puzzlestukken die op een goede logische manier gelegd, dan wel beantwoord moeten worden.
Het begeleidingsabonnement zou heel mooi passen bij je vraagstelling, waarbij je dus als het ware 6 maanden tijd hebt om een aantal zaken uit te zoeken, samen met een coach. De prijzen zijn juist afgestemd om 'iedere klant' een basis mee te geven, dan wel bij te staan tijdens één of meerdere loopbaan keuzemomenten. Ik vertel je graag meer over het begeleidingsabonnement.

Succes alvast met het uitzoeken van je vragen.

Hartelijke groet,

Roy Derksen
Aspect Organisatie & Advies
info@aspect-organisatieenadvies.nl

07-11-2022 Antwoord door Roy

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Esmée,

Ik zag dat je vraag 2x gesteld is. Voor de zekerheid herhaal ik hier mijn antwoord naar aanleiding van je eerdere toelichting.

"De studie international communication management past in ieder geval bij je wensen, zoals collega Marese al aangaf EN deze richting spreekt je het meeste aan. Daardoor zul je de studie makkelijker volhouden. De arbeidsmarkt is vol in verschuiving, dus hoe de situatie er over vier tot zes jaar uitziet voor werk in jouw segment blijft voorspellen met een glazen bol. Gewoon je hart volgen en al tijdens je studie, projecten en/of werkzaamheden doen die je kansen op de arbeidsmarkt vergroten. Je enthousiasme en het feit dat je goed nadenkt over te nemen stappen, geven je al een enorme plus op de arbeidsmarkt.

Veel succes en hartelijke groet,

Marianne Elken
info@elkentalent.nl"

07-11-2022 Antwoord door Marianne

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste beroepskeuze traject

Wij vergelijken het beroepskeuze aanbod in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passsende traject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Beroepskeuze traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40