Vraag

Projecten of niet

Ik werk al jaren als project coordinator of manager en twijfel of dit wel bij me past. Ik heb nu de kans om over te stappen naar iets anders, maar wil wel hogerop. Het vervelende aan projecten, is dat het vaak geen hoge prioriteit heeft, de dagelijkse werkzaamheden gaan altijd voor. Daarnaast vind ik het vervelend om steeds te moeten leuren of mensen wel het werk hebben opgeleverd. En mis ik stukje inhoud.
Aan de andere kant weet ik niet beter. Misschien past dit wel het beste bij mij, maar misschien in een andere omgeving. Of past training geven in project management beter bij me. Of wil ik toch liever een inhoudelijke specialisten rol met duidelijke taken (met eventueel 1 project erbij).
Hoe kom ik erachter welke type baan bij me past? Ik heb al een flinke stap terug gedaan in salaris en wil niet nog meer opofferen. Ik werk nu 8 jaar, inclusief 4 jaar buitenland. En wil niet weer een foute keuze maken in beroep.
Hoop dat u me kunt helpen met hoe ik het beste antwoord kan krijgen op mijn vragen.
Bedankt!

07-11-2022 Vraag van Suzanne

Beste Suzanne,
Om er achter te komen welk type baan bij je past is het belangrijk dat je voor jezelf de volgende 3 vragen kan beantwoorden: Wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik. Dit zijn simpele vragen, maar in de praktijk niet zo eenvoudig te beantwoorden en een loopbaancoach kan je hiermee helpen. Vaak is een loopbaantraject van 5-6 sessies voldoende om erachter te komen welke baan bij je past. Op deze site en op NOLOC site vindt je adressen van loopbaancoaches.
Veel succes
Marese Donkers-Dijken
info@maresecoaching.nl

07-11-2022 Antwoord door Marese

Vond je dit antwoord nuttig?

Hoi Suzanne,
Doe in elk geval de inzichtgevende beroepen test eens..
Deze geeft een beeld van de huidige interesses, affiniteiten en ambities.
Het geeft een inzicht in MBO, MBO+, HBO en Universitair niveau.
De test is up te loaden vanaf mijn website, en je krijgt dan een keurige rapportage met een stappenplan voor de eventuele aanpak.
Je mag uiteraard privé mailen of bellen...

Succes met de bezinning, en de stappen.

Roy Derksen
Aspect Organisatie & Advies
info@aspect-organisatieenadvies.nl
0614420322

07-11-2022 Antwoord door Roy

Vond je dit antwoord nuttig?

Hoi Suzanne,
Ik ben het eens met al mijn collega's. Ik zou je een loopbaantraject aanraden van een aantal gesprekken waarbij wordt uitgegaan van de kwaliteiten die je hebt.
En vervolgens wordt gekeken hoe, waar en op welke manier je deze het beste kunt ontwikkelen en inzetten.
Op de website van het LOI staat een uitgebreide gratis digitate beroepentest om je alvast wat op weg te helpen.

Succes!

Eva Dijkema,
Vos Opmaat Consultancy, Groningen. www.vosopmaat.nl

07-11-2022 Antwoord door Vos

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Suzanne,

De beste manier om erachter te komen wat je wilt is te onderzoeken wat jij nu ECHT belangrijk vindt, vaak helpt het dan om je daarbij te laten coachen of om testen te doen.

eCoach4u biedt jou online begeleiding zodat je op jou moment aan de slag bent met jou traject. HIerdoor krijg je snel inzichten en zal het proces van schrijven je helpen bij het verkrijgen van een beeld wat je nu wilt. Indien gewenst kan eCoach4u ook online testen afnemen en terugkoppelen (dit laatste wordt vaak vergeten, wat betekent de uitslag nu?)
Kijk maar eens op de site van www.ecoach4u.nl of het je aanspreekt. Binnen een paar weken heb je duidelijkheid op je vraag.

Ik ben benieuwd of het je aanspreekt,
Vriendelijke groet
Sonja Mars
info@ecoach4u.nl

07-11-2022 Antwoord door Sonja

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste beroepskeuze traject

Wij vergelijken het beroepskeuze aanbod in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passsende traject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Beroepskeuze traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40