Vraag

Ik wil me laten omscholen maar hoe?

ik ben nu al een tijdje werkzaam als hovenier en wil me graag omscholen naar autospuiter maar weet niet goed waar ik moet beginnen.
Ik loop nu al ongeveer 1, 5maand in de ww omdat er tijdens de winter periode heel weinig werk is in mijn branche.
nu ben ik ook ongeveer een jaar geleden op mezelf gaan wonen samen met mijn vriendin die ook nog op school zit, hiervoor ben ik wel verhuist van den haag naar groningen.
aangezien ik het zelf niet heel breed heb in de ww en natuurlijk ook gewoon mijn rekeningen moet betalen kan ik niet nog minder gaan verdienen als mijn uitkering nu op dit moment is
het is best een stap maar ik denk dat dit uiteindelijk is wat ik echt wil
hoe moet ik nu verder?

07-11-2022 Vraag van Nick

Beste Nick,
Ik zou beginnen met het 'testen' van je interesses, en mogelijk vertaald dat direct in een helder plan, beroepenkader en functierichting. Omscholen kan daarna natuurlijk aan de orde zijn. In de sfeer van omscholen kom je al gauw op een BBL opleiding uit, waar je praktijk doet, maar ook werkt. Dat inkomen is vaak op basis van een minimum loon of slechts een basisloon. Dat moet je dan goed overwegen. Een goed plan/ idee laten lopen omdat er tijdelijke (weliswaar begrijpelijk) omstandigheden als geld meespelen, is met oog op je toekomst, altijd zonde. Zoek samen met een professional eens uit of je idee van je loopbaanswitch ook vanuit een onderzoek gedaan kan worden. Wij hanteren hiertoe mooie, laagdrempelige tarieven.

Als je meer wilt weten, mail dan eens met servicebureau@aspect-organisatieenadvies.nl

Succes met de overwegingen.

Roy Derksen

07-11-2022 Antwoord door Roy

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Nick,

Je zegt "ik denk dat dit uiteindelijk is wat ik echt wil" en dat klinkt alsof je nog niet helemaal zeker bent. Hovenierswerk speelt zich vooral buiten af, autospuiter juist binnen. Ben je al eens naar een autospuitbedrijf geweest om eens te informeren over dit beroep? Welke aanvullende opleiding je daarvoor bijvoorbeeld zou moeten volgen of kunnen deze bedrijven een interne opleiding bieden? Als eerste stap zou je dus een aantal autospuitbedrijven kunnen bellen/bezoeken om deze informatie te achterhalen. Vooral is het belangrijk te weten of er vraag is naar autospuiters. Ook dat kun je bij hen informeren. Zo niet dan is het belangrijk je te richten op andere mogelijkheden. Vraag jezelf af of dit is wat je wilt. Zo niet, dan zou je deze snelle loopbaanoefening voor jezelf kunnen doen:
Geef zoveel mogelijk antwoorden op de volgende drie vragen en kijk dan eens of er antwoorden zijn die bij alle drie de vragen terugkomen. Wanneer dat het geval is, heb je waarschijnlijk je werkrichting te pakken.
1) Wat doe je het liefste, ook al word je er niet voor betaald? (passie)
2) Wat gaat jou gemakkelijk af, wat voor anderen lastiger is? (talent)
3) Wat wil jij bijdragen aan de maatschappij/samenleving? (bijdrage)
Daarna kun je navraag gaan doen in het werkveld hoe je dat kunt gaan bereiken. Een loopbaanadviseur kan je in dit proces goed op weg helpen, hoewel dat ook weer een financiƫle investering vraagt. Zou het UWV je daarin kunnen ondersteunen? Zo niet, dan een aanvullend idee: misschien kun je ook jouw inspanning als hovenier ruilen tegen de inspanning van een loopbaanadviseur in jouw omgeving die graag zijn/haar tuin op de schop wil nemen.

In ieder geval wens ik je veel succes en hartelijke groet,

Marianne Elken

07-11-2022 Antwoord door Marianne

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste beroepskeuze traject

Wij vergelijken het beroepskeuze aanbod in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passsende traject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Beroepskeuze traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40