Vraag

Zal ik stoppen met mijn opleiding

Ik doe nu de op leiding SAW ik zit in het eerste jaar.
Ik ben veel bezig met leren, nu vind ik mijn opleiding al een week
of 4 niets meer aan, ik slaap slecht en maak mijn huiswerk echt nooit meer.
Nu is mijn vraag moet ik stoppen met de opleiding of zal ik doorgaan tot stage.
En als ik stop met mijn opleiding wat moet ik doen gaan doen.
Ik heb al gekeken voor andere opleidingen maar ik heb echt geen flauw idee wat ik anders moet gaan doen.

07-11-2022 Vraag van nienke

Beste Nienke,

Is het echt een mismatch of is het gewoon een momentopname.
Komen de gezondheidsklachten en slapeloze nachten écht daar vandaan. Als iets ten koste gaat van je gezondheid en balans dan is er wat fout.
Uit ervaring weet ik dat de opleiding Sociaal Agogisch Werk droog begint.. Het moet gaan leven. Doe je ook praktijkstages? Van belang is goed stil te staan bij je bronkeuze. WAAROM koos je voor deze studie of welke klik heb je met dit werkveld.
TERUG naar binnen om van daaruit stappen/ keuzes te maken. Ik weet je leeftijd niet want stoppen kan eventueel gevolgen hebben voor je rest studietijd.

07-11-2022 Antwoord door Roy

Vond je dit antwoord nuttig?

Rest mij nog te melden dat je altijd even kunt laten testen of de interesse SAW echt tot jou behoort. Je kunt altijd vragen bij onze loopbaanadviseur.
mail met servicebureau@asoect-organisatieenadvies.nl

Succes.

ROY derksen

07-11-2022 Antwoord door Roy

Vond je dit antwoord nuttig?

Dag Nienke,
Ik zou je willen adviseren je vraag voor te leggen aan een studieadviseur. Veel scholen hebben een studieadviseur, speciaal voor studenten. De studieadviseur kan je evt ook helpen bij het zoeken naar een opleiding die beter bij je past.

Veel succes,
Marese Donkers-Dijken
info@maresecoaching.nl

07-11-2022 Antwoord door Marese

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Nienke,

Graag sluit ik aan bij het advies van mijn collega's hierboven om eerst meer zelfonderzoek te doen. Kennelijk heb je bepaalde verwachtingen gehad en komen deze niet uit. Waar ligt dit aan? Mismatch, 'saaie stof', te weinig praktijk, schoolkeuze van je opleiding, toch liever een andere richting? Je hebt vast een studieloopbaanbegeleider of decaan die verbonden is aan SAW. Heb je daarmee al een gesprek gevoerd?

Voordat je een vervolgstap maakt, vraag je af wat je nu het liefste wilt doen qua werk en zoek daarop eventueel een vervolgopleiding op uit. Doe het niet op eigen houtje, maar betrek daar mensen bij die jou kennen of een professional als een beroepskeuze- of loopbaanadviseur. Kom in ieder geval in actie en laat het niet leegbloeden. Creëer je eigen her(nieuwde)-start. Een begin heb je al gemaakt door je vraag op dit forum te plaatsen.

Succes en veel innerlijke wijsheid met hartelijke groet,

Marianne Elken

07-11-2022 Antwoord door Marianne

Vond je dit antwoord nuttig?

Hallo Nienke,
ik ben benieuwd of dit je vaker is overkomen. Weet jij welke motivatie je nodig hebt om iets tot een goed eindresultaat te brengen? Zeker is dat iedereen tussentijdse resultaten als beloning nodig heeft. En daar wringt vaak de schoen. Als je in september gestart bent heb je er nu zo een 10 weken op zitten? Stap zo spoedig mogelijk naar een studieloopbaanbegeleider. Die kan je helpen het gevoel van nu te ontwarren.
Succes gewenst!
Evelien van Essen
evelien@vida-advies.nl
www.vida-advies.nl

07-11-2022 Antwoord door Evelien

Vond je dit antwoord nuttig?

Hoi Nienke,
Hierboven staan al heel wat goede adviezen.
Ga maar niet zomaar over 1 nacht ijs, maar als je nu al zo met tegenzin bezig bent, dan bestaat de kans dat je niet gekozen hebt inderdaad.
Stoppen brengt verschillende consequenties met zich mee en er komen nieuwe keuzes op je pad. Dat realiseer je je uitstekend volgens mij.
Zoek op school ondersteuning en als je dat niet wilt, kun je te rade gaan bij eenstudie- en beroepskeuze adviseur. Maar realiseer je dat jij degene bent die uiteindelijk beslist.
Veel succes en sterkte met je keuze!
Hartelijke groet, Lonneke Pannekoek
Coach@home


07-11-2022 Antwoord door Lonneke

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste beroepskeuze traject

Wij vergelijken het beroepskeuze aanbod in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passsende traject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Beroepskeuze traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40