Vraag

Staat een spw4 diploma gelijk aan verzorgende ig

Ik heb een spw4 diploma maar nu is mijn vraag kan ik met dat diploma ook solliciteren op de functie verzorgende IG of is het een heel ander diploma.

Groeten Anita

07-11-2022 Vraag van anita

Goedemorgen Anita,

Er is een site (http://www.calibris.nl/odw.php) die gaat over Oude Diploma Waardering (ODW). Als ik deze site bekijk kom ik de opleiding verzorgende IG niet tegen. Wellicht kun jezelf even kijken. Staat hij er wel tussen, dan kun je met één druk op de knop weten of het diploma gelijkwaardig is aan SPW4.

Succes.

Groet, Hans Huberts
Goedezet!
06-20102320

07-11-2022 Antwoord door Hans

Vond je dit antwoord nuttig?

Hallo Anita,

Collega Hans, geeft prima aan waar je dit soort informatie kan bekijken.
De gewenste richting verzorgende IG is in de praktijk een andere opleiding en ander werkveld. De overlap is dat je beide functies wel in welzijn/ zorginstellingen tegen komt. Sec beschouwd komt het bij de opleiding/ diploma Verzorgende IG neer op verpleegkundige, medische technische handelingen, naast aandacht voor de patiënt en haar leefomgeving. Die basis heb je met de SPW4 opleiding, zeer aannemelijk niet gehad. Dan wordt het moeilijk om dit te compenseren. Als je echter wel ingeschreven bent in een BIG register, dan kun je eens informeren wat je minimale kennis moet zijn om daarin een stap te kunnen maken. Het gaat dan meer om bijscholing.

Succes met de uitwerking hiervan.

Roy Derksen

07-11-2022 Antwoord door Roy

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste beroepskeuze traject

Wij vergelijken het beroepskeuze aanbod in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passsende traject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Beroepskeuze traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40