Vraag

Is een beroepskeuze test een uitkomst als je het zelf niet meer weet?

Ik ben gestopt met de HBO opleiding, maar weet nu niet wat ik wil en kan, is een beroepskeuzetest dan een goed idee? En zo ja waar kan ik een goedkope test doen?

07-11-2022 Vraag van Sandra

Goedemiddag Sandra,

Als je het, zoals jezelf zegt, niet meer weet kan een beroepskeuzetest een goed idee zijn. Maar met alleen een test ben je er niet. Over de uitkomsten ervan en of de interesses aansluiten bij jouw talenten/competenties en kansrijk zijn op de arbeidsmarkt zal doorgesproken moeten worden. Ik kan jou helpen aan een test en bij de bespreking en afstemming ervan. Mocht je interesse hebben of meer willen weten, laat mij dit dan weten via info@goedezet.nl of via 06-20102320.

Met vriendelijke groet,

Hans Huberts
Goedezet!

07-11-2022 Antwoord door Hans

Vond je dit antwoord nuttig?

dag Sandra

Een beroepskeuzetest of liever onderzoek kan zeker uitkomst bieden. Alleen een test is niet voldoende omdat de uitkomsten verklaard en afgestemd moeten worden. Vaak ook is een gesprek met een beroepskeuze-adviseur al verhelderend met mogelijk nog aanvullende tests en vragenlijsten. Als je wilt kun je mij vrijblivend bellen, dan kan ik je mogelijk verder op weg helpen. Dat kan bij mijn bureau maar als de afstand te groot is kan ik je naar een ander geregistreed bureau verwijzen.

Met vriendelijke groet,
Jose van de Kerkhof
Adviesbureau Kompas
0344-617147
www.adviesbureaukompas.nl

07-11-2022 Antwoord door Jose

Vond je dit antwoord nuttig?

Hoi Sandra,

Als je een goed alternatief wil voor de hierboven geduide antwoorden dan moet je eens contact opnemen met onze loopbaanadviseur. Uiteraard is de eerste stap weten wat je wil, en in de etalage zetten wat je kan. Vaak is het zo dat je geen antwoord meer kan geven op de vraag wat je wil. Onze testbatterij kan je zeker op weg helpen. Je krijgt zelfs een rapportage en korte stappenplan.

Informeer dus even bij Roy.

servicebureeau@aspect-organisatieenadvies.nl

07-11-2022 Antwoord door Roy

Vond je dit antwoord nuttig?

Hoi Sandra,
Een beroepskeuze test is handig en laat je misschien andere mogelijkheden zien dan je zelf zou bedenken. Het is echter niet zaligmakend en het is verstandig om de uitkomsten met een adviseur door te nemen. Besef dat jij degene bent die de keuze moet maken. Ga vooral praten met studenten of pas afgestudeerden die een opleiding doen of afgerond hebben om er achter te komen wat een evt studie echt inhoudt en wat je er later mee kan doen. Vaak kun je ook een aantal dagen meelopen op een opleiding om je te orienteren. Het kost wat tijd en moeite maar niet veel geld.
Succes met je keuze
Marese Donkers-Dijken
info@maresecoaching.nl

07-11-2022 Antwoord door Marese

Vond je dit antwoord nuttig?

Hallo Sandra,

Ik sluit me helemaal aan bij het gegeven dat een test je inzichten kan geven, maar wat dan. Het is zo dat vaak niet 1 beroep passend is, maar dat vele beroepen aansluiten op jouw kwaliteiten en talenten. Ik vind het dan ook verstandig om eerst goed te onderzoeken wat je kwaliteiten en talenten zijn en dan daar beroepen aan te koppelen. Via mijn bureau kan je op een leuke en luchtige creatieve manier die talenten ontdekken.
Het is zeker ook verstandig om flink te gaan snuffelen aan beroepen door gesprekken aan te gaan met mensen die al in het beroep werkzaam zijn.
Succes met je vervolg stappen.
Met vriendelijke groet,
Esther Smeenge
Bureau voor Creatieve Loopbaanbegeleiding
www.levenenjeloopbaan.nl

07-11-2022 Antwoord door Esther

Vond je dit antwoord nuttig?

Hoi Sandra,
Een test kan een eerste stap zijn, maar het is ook van belang om over een aantal zaken gestructureerd na te denken voor je een volgende stap zet.
Kijk maar eens rustig op: http://www.coachathome.nl/beroep--en-studiekeuze.html.
Je kunt dan bekijken of deze aanpak iets voor je is.
Heb je vragen, bel, mail, whatsapp of sms. Dan kan allemaal.
Succes met het kiezen van de aanpak die bij je past.
Hartelijke groet, Lonneke

07-11-2022 Antwoord door Lonneke

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste beroepskeuze traject

Wij vergelijken het beroepskeuze aanbod in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passsende traject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Beroepskeuze traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40