Vraag

In hoeverre levert loopbaanadvies een bijdrage om ouder personeel te behouden ?

Met interesse heb ik artikel van Tom Spitters mbt ' Loopbaanadvies verhoogt het rendement van werknemers' gelezen.

Als brancheorganisatie voor de horeca zijn wij aan het onderzoeken of loopbaanadvies een bijdrage kan leveren of ouderen werknemers (ouder dan 30) voor de horecabranche behouden kan blijven.

Is hier meer informatie over bekend?
Zijn hier onderzoeken naar gedaan of kunt u mij helpen aan informatie.

Alvast bedankt voor uw reactie.

MvG

07-11-2022 Vraag van m

Geachte heer Van der Poel, zelf ben ik niet bekend met het onderzoek wat u zojuist beschreef, maar ik ga me er in verdriepen. Oudstanding (arbeidsintermediair + loopbaanspecialist voor de 'ervaren generaties') heeft op haar website een kennisbank, met daarin allerhande interessante onderzoeken. Zie: http://www.oudstanding.nl/kenniscentrum?tid=52949

Interessant vind ik dat u oudere werknemers al plaatst vanaf 30 jaar! Wat vind u dan van de 55-plusser die nog werkzaam is in de horeca? En wat zijn redenen dat de ervaren medewerker niet in de horeca kan meelopen? Heeft u daar slechte ervaringen mee? Ik denk dat het voornamelijk draait om vitaliteit & motivatie van de medewerker. Met 4 generaties op de werkvloer denk ik dat de oudere generatie een mooie aanvulling in een team is met ook generatie Y of X.

Om terug te komen op uw vraag, loopbaantrajecten kunnen werknemers (jong & oud) zeker begeleiden in hun carrière, zolang werkgever + werknemer aan de duurzame inzetbaarheid blijven werken. Dit geldt trouwens voor alle branches, niet alleen de horeca.

Succes met het vergaren van meer informatie!

07-11-2022 Antwoord door Dineke

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Mijndert,
zeker is loopbaanadvies waardevol!
Wij maken daarvoor specifieke rapporten.
Kijk voor meer informatie oa op www.50plusloopbaan.nl en bieden wij individuele loopbaanbegeleiding aan via www.thecareercoach.nl

07-11-2022 Antwoord door Jan

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste beroepskeuze traject

Wij vergelijken het beroepskeuze aanbod in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passsende traject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Beroepskeuze traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40