Vraag

Ik wil een beroepskeuzetest doen die mij een betrouwbaar en daarmee te gebruiken advies (richting) geeft. Ik heb al diverse coaches versleten maar zit nog steeds met vragen (diep in me). Dus alleen ad

07-11-2022 Vraag van Gérard

Beste Gérard,

De combinatie van een goede gevalideerde test en een gecertificeerde loopbaancoach leveren je mogelijk meer inzicht op in je vragen dan nu het geval is. Mocht ik iets voor je kunnen betekenen dan hoor ik het graag.
http://www.coachingcareers.nl/dienst/beroepskeuze-assessment

07-11-2022 Antwoord door Petra

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Gérard,
u kunt altijd uw CV naar ons doorsturen. Door middel van een Intakegesprek kunnen wij dan uw vragen doorgronden en een advies geven op maat. Onze database is divers, dus er zit altijd iets bij dat past bij uw wensen en belangen.
Met vriendelijke groet,
Villex Personeelsdiensten
www.villex-personeelsdiensten.nl

07-11-2022 Antwoord door Remon

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Gérard,

Mijn ervaring met testen is dat die zeker richting kunnen geven, maar dat je daarna echt bij jezelf te rade gaat wat past het beste bij mij. Ik kan me zo voorstellen dat je wellicht ook tegen belemmerende gedachten loopt die je weerhouden om vervolg stappen te nemen. Vaak weet je zelf wel wat je wilt alleen loopt je vast in hoe ga ik dat dan aanpakken en hoe krijg ik antwoord op die beren op de weg.
Een fijne test vind ik de MDI.
Succes met je zoektocht.

Esther Smeenge Hut
www.levenenjeloopbaan.nl

07-11-2022 Antwoord door Esther

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Gérard.

Wat vervelend te horen dat je zo vastloopt en dat je tot nu toe niet veel verder bent gekomen.
Ik ben het met mijn voorgangers eens dat alleen een test je niet verder zal helpen. De test is een middel om verder te komen. Het kan een gespreksleidraad bieden om buiten de kaders te denken. Maar aangezien je al zo veel gesprekken hebt gevoerd én hier specifiek om vraagt wil ik je op dit moment vooral een antwoord geven waar je nu iets mee kan. Daar is dit forum tenslotte voor bedoeld.
Hierbij een test die ik veel gebruik. Deze is vrij uitgebreid en ook branche georiënteerd.

www.loi.nl (rechts onderin linkje ‘gratis beroepsinteresse test’)

Ik vraag me af of je ook al een persoonsanalyse, zoals het MDI, hebt gedaan?
Zo’n analyse laat je zien hoe je je gedraagt en wat je drijfveren zijn. Door uit te gaan van je eigen kwaliteiten en drijfveren is het makkelijker om buiten de kaders, of zoals jij het zelf noemt, tunnel , te kijken. Mocht je dit al wel hebben gedaan, dan zou ik eens gaan kijken welke kwaliteiten je hebt en wat je diep in je hart (ongeacht de haalbaarheid) zou willen doen.
Mocht je dit al gedaan hebben en het nog niet weten, dan zou ik me gaan verdiepen in vacatures.
Lees willekeurige vacatures door en kijk waar je enthousiast van wordt. Welke taken/ branches/ vakgebieden spreken je aan? En wat absoluut niet. Ook hierbij is het in dit stadium niet nodig om naar de haalbaarheid te kijken. Dat komt allemaal later wel.
Als je dan wat vakgebieden hebt gevonden die je interesse heeft, en die aansluiten bij je persoonlijkheid, ga dan eens praten met mensen die dat werk doen. Zo kom je er snel achter of dit je aanspreekt of niet. Kost je alleen tijd en levert je vaak onverwachte informatie op. Bovendien vinden de meeste mensen het leuk om over hun vakgebied te vertellen.
Als je iets gevonden hebt wat je aanspreekt dan kun je gaan bepalen hoe je er daar kunnen komen, welke opleidingen of aanvullende ervaring je nog nodig hebt.

Misschien helpt deze praktische aanpak je verder.

Wel wil ik er nog bij zeggen dat e.a. veel makkelijker wordt als je het samen met iemand kunt doen.
Zoals een loopbaanadviseur. Het is altijd fijn om te sparren over mogelijkheden of om een spiegel voor gehouden te krijgen. Daarnaast heeft een goede loopbaanadviseur kennis van de arbeidsmarkt en van beroepen. En bovendien kennen ze vaak mensen in veel verschillende beroepen en branches waarmee ze je eventueel nog in contact kunnen brengen.

Ik wens je veel succes met je verdere loopbaan.

Eva Dijkema
Loopbaanadviseur Vos Opmaat Consultancy, Groningen

07-11-2022 Antwoord door Vos

Vond je dit antwoord nuttig?

Hallo Gerard, wat ik uit je vraag begrijp is dat je uit de financiele richting wil stappen en je afvraagt waar je nog meer geschikt voor bent. Ik ben bevoegd om testen af te nemen en maak o.a. gebruik van de Loopbaan Interessevragenlijst van Pearson. Dit is een test die niet alleen je interesses meet maar deze ook vergelijkt met je competenties en veranderindicator. Deze laatste is bij jou waarschijnlijk hoog. Verder ben ik het met de collega's eens dat deze test niet zonder een coachingsgesprek ingezet kan worden. Kijk eens op mijn site naar het product: employability arrangement.
Succes!
Evelien van Essen
www.Vida-advies.nl
evelien@vida-advies.nl

07-11-2022 Antwoord door Evelien

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Gerard,

Omdat ik jouw vraag zo goed plaatsen; een reactie. Kijk eens op mijn profiel, wellicht spreekt het je aan.

Met vriendelijke groet,
Nicole Brentjens
www.brentjens-ontwikkeling.nl

07-11-2022 Antwoord door Nicole

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste beroepskeuze traject

Wij vergelijken het beroepskeuze aanbod in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passsende traject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Beroepskeuze traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40