Vraag

In knoop met mezelf

Beste allemaal,

Ik ben eigenlijk al sinds de havo, die ik zonder problemen gewoon in vijf jaar gehaald heb, al aan het twijfelen over wat ik nu eigenlijk wil.
Gevolg hiervan is dat ik sinds 2004, nu inmiddels aan m'n derde hbo-studie ben begonnen. Het wordt een beetje een gebed zonder einde, want ik twijfel al weer. Ik zou eigenlijk het liefst, ten minste zo denk ik er nu over, gewoon gaan werken. Een beetje geld verdienen en dan maar zien hoe ver ik kom. En dan het liefst bij mijn huidige weekendbaantje. Dat kan ik zo doen, alleen probleem voor mij is; ik kan daar geen vaste baan krijgen, eigenlijk alleen maar een contract voor een half jaar dat twee keer verlengd kan worden en daarna moet je dan 3 maanden wachten voordat ze je opnieuw aan kunnen nemen. En aangezien ik eigenlijk wel wat zekerheid wil over een inkomen (en dat inkomen hoeft helemaal niet zo hoog te zijn, als ik er een beetje normaal van kan leven is het mij al lang goed). Ik zou dan ook graag met mensen willen praten die dit herkennen of meer weten over deze problematiek. Dus dat ik nu eigenlijk geen zin heb in het HBO maar dat ik veel liever op een lager niveau aan het werk ga, hoe zonde dat dan ook mag zijn van m'n havodiploma. Ik hoor mijn ouders al weer zeggen hoe dom ik bezig ben.
Ik hoop dat iemand me kan helpen. Wat ga er bijna aan onderdoor. Dit is echt niet gezond.

07-11-2022 Vraag van J. Stienstra

Wij helpen je bij het vinden van het beste beroepskeuze traject

Wij vergelijken het beroepskeuze aanbod in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passsende traject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Beroepskeuze traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40