Vraag

Ik wil werken in de evenementenbranche, maar het is moeilijk daar binnen te komen. Wat zijn vergelijkbare banen?

Goedendag,

Ik ben benieuwd of jullie mij kunnen helpen. Ik heb zojuist de beroepentest gedaan dus mijn CV zou bij jullie moeten liggen.

Ik zit met een vraag over wat voor banen er precies passen bij mijn "wensenlijstje" en ik hoop eigenlijk dat jullie mij daar een beetje verder mee zouden kunnen helpen.
Ik heb een ICT-achtergrond, maar mijn conclusie in al mijn werkjaren, is dat een functie aan de organisatiekant van de evenementenorganisatiebranche, mijn ding zou kunnen zijn. Maar probeer er maar eens binnen te komen.
Dus vroeg ik mij af wat er nog meer "in de wereld te krijgen is".

- Vanwege RSI en de wil voor afwisselend werk wil ik geen 100% computerwerk.
- Ik ben graag onder de mensen, wil samenwerken, kunnen brainstormen.
- Ik ben een dienstverlenend en hulpvaardig iemand. Een adviserende of tussenpersoonsfunctie past heel goed bij mij.
- 9-5 interesseert me nog steeds niet zo.
- Steekwoorden voor mijn persoonlijkheid: Accuraat, dienstverlenend, pro-actief, innovatief, oplossingsgericht, doorzettingsvermogen, geen 9-5 mentaliteit, leergierig, nieuwsgierig, stressbestendig, wowel teamspeler als zelfstandig werker
- Ik heb een ISFJ/ISFP-persoonlijkheid, zie voor snelle informatie http://home.iae.nl/users/pmast/MBTINW/16/isfj.htm en http://home.iae.nl/users/pmast/MBTINW/16/isfp.htm
Ik herken me heel goed in de omschrijvingen, maar niet in de functies.
- Als ik in de ICT functies zou willen doen, dan zouden dit bijvoorbeeld Information Architect, Interaction Designer, User Interface Engineer, Concept Designer of Usability Consultant zijn, minus de programmeerkant dan want dat trekt me weer niet. Maar ik steek mijn neus dolgraag erin!
- Ik krijg altijd wel een beetje kriebels van Intercedenten-functies: dat lijkt me echt leuk om te doen: puzzelen, mensen helpen, verschillende werkzaamheden doen, klantencontact.... dat zou echt goed bij mij passen, maar ik heb geen commerciele tijger in mij waardoor ik geen steek verder kom bij dat soort bedrijven.
- Accountmanager zou ook goed bij mij passen - ik wil de evenementenbranche best opzij zetten als er iets geweldigs langskomt, maar ook daar willen ze altijd weer die sales-instelling.
- Cursussen geven is ook iets dat bij mij past, maar om nu steeds elke keer hetzelfde uit te leggen....
- Mijn leidinggevende van een van mijn bijbaantjes is een Junior Eventmanager - een meewerkend voorman zeg maar. Ook erg interessant en leuk en afwisselend, maar ik schrik een beetje terug van de verantwoordelijkheid. Maar dat kan ook aan gebrek aan kennis liggen en mijn persoonlijkheid om mij toch op de achtergrond te gaan bevinden - wat misschien ook weer een gebrek aan ervaring is.

Ik hoor graag van jullie!

Gr.
Vera Valkestijn

07-11-2022 Vraag van Vera

Hallo Vera,
De vraag die je stelt, is een uitgebreide vraag. Het antwoord is geen kroket die je even uit de muur haalt. Het zijn onderwerpen, vragen en antwoorden die ik als coach in een gesprek samen met mijn cliƫnt bespreek.
Meestal zijn er overigens meerdere gesprekken nodig om tot een eensluidend antwoord te komen.

Van harte succes gewenst,
Bodo Agterhof
www.loopbaanregisseur.nl

07-11-2022 Antwoord door Bodo

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste beroepskeuze traject

Wij vergelijken het beroepskeuze aanbod in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passsende traject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Beroepskeuze traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40