Uitzendbureau: fulltime werk

Door Tom Spitters op 8 september 2011  

Als je op zoek bent naar werk, is de krant allang niet meer de plek waar je vacatures vindt. Steeds vaker kiezen werkgevers ervoor hun vacatures te laten invullen door een uitzendbureau. Als je fulltime werk zoekt, is het dan ook een goed idee om eens bij uitzendbureaus langs te gaan. Hierbij geldt: hoe meer uitzendbureaus je benadert, hoe groter je kans op fulltime werk is.

Hoe je bij een uitzendbureau fulltime werk vindt
Om bij een uitzendbureau fulltime werk te vinden, is het verstandig om op meerdere paarden te wedden. Met andere woorden: bel verschillende uitzendorganisaties om vlug je kansen met hen te bespreken. Klinken de intercedentes hoopgevend, ga dan eens langs om je in te schrijven. Maar hou het nooit bij slechts één uitzendbureau.

Hou rekening met een tijdelijke aanstelling
Er zijn twee hoofdredenen waarom bedrijven ervoor kiezen de hulp van uitzendbureaus in te roepen:

1. Een bedrijf heeft niet de tijd om zelf aan werving en selectie te doen;
2. Een bedrijf zoekt slechts een tijdelijke collega.

In veel gevallen gaat het om de laatste reden, bijvoorbeeld wanneer een collega langdurig ziek is of met zwangerschapsverlof gaat. Ook kan het zijn dat een bedrijf een groot project heeft waarvoor het op zoek is naar tijdelijke collega's. Bij een uitzendbureau vinden zij dan sneller kandidaten voor fulltime werk dan via de traditionelere wegen.

Alternatieven voor het uitzendbureau
Naar fulltime werk kun je natuurlijk ook op andere plekken zoeken. Bijvoorbeeld via de social media. Volg je favoriete bedrijven op Twitter, Hyves of Facebook en ontdek als eerste wanneer het bedrijf nieuwe medewerkers zoekt. Een ander idee is om zelf het initiatief te nemen en open sollicitaties te sturen naar de werkgevers die je aanspreken.

 

Reageer

Meer artikelen binnen 'Uitzendwerk'

Bekijk artikelen op categorie