Vraag

Hoe kan ik een arbeidshandicap laten vast stellen?

Ik heb een hernia operatie gehad en word nog steeds behandeld voor dit probleem.
Nou heb ik gehoord over een arbeidshandicap-verklaring, waarmee het UWV garant staat voor mijn rug, zodat mijn werkgever mij een vaste aanstelling kan geven. Anders moet ik elk 1,5 jaar in de ww, terwijl ik graag mijn huidige baan zou willen behouden.
Hoe kan ik een eventuele arbeidshandicap laten vaststellen?

07-11-2022 Vraag van Jasper

Beste Jasper,
Ik begrijp je opmerking niet dat je elke 1,5 jaar in de WW moet. Krijgt je alleen contracten voor een bepaalde tijd van 1,5 jaar? Verwacht je dat je werkgever hier anders mee om gaat wanneer er gebruik gemaakt kan worden van subsidies bij ziekte?
Je krijgt die verklaring alleen onder bepaalde voorwaarden. Daar voldoe je, voor zover ik het correct interpreteer, nu niet aan. Je hebt namelijk werk en geen uitkering van het UWV en je hebt blijkbaar nog geen wachttijd van 104 weken ziek zijn volgemaakt. Waar je op doelt is denk ik dat de werkgever bij ziekte gebruik kan maken van de zogenaamde no risk polis. Deze is voor zover ik je bericht lees nu niet van toepassing. Zoek via google op de termen 'doelgroepverklaring' en 'arbeidsgehandicapte'. Ook op de site van het UWV vind je veel informatie. Je kunt dan zelf lezen wat op jouw situatie van toepassing is. Bellen met UWV 0900 9294 (bsn nummer bij de hand hebben) kan ook. Als je er niet uit komt of vragen hebt neem gerust contact op.
Brigitte Gerringa, registerarbeidsdeskundige Intermit
www.intermit.nl

07-11-2022 Antwoord door Brigitte

Vond je dit antwoord nuttig?

Goedemorgen Jasper, Er mogelijkheid om Structureel Functionele Beperking aan te vragen als klachten jou in jouw werk beperken. Als deze wordt toegekend, is er mogelijkheid om gebruik te maken van voorzieningen zoals (interne) jobcoaching, no riskpolis, aanpassingen op werkvloer etc.

07-11-2022 Antwoord door Maaike

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste arbodiensten

Wij vergelijken het aanbod van arbodiensten in Nederland. Je kan zelf zoeken naar de best passende dienst, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Arbodiensten traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40