Vraag

Ontslag bij volledige WAO-uitkering

Mijn echtgenote krijgt binnenkort een beslissing van UWV waarbij wordt beslist dat zij miv 20 juni 2014 op medische en arbeidskundige gronden volledig arbeidsongeschikt wordt bevonden met de daarbij behorende klasse 80-100%. (eea op basis van oude rechten)
Mijn vraag is nu m.i.v. wanneer haar huidige werkgever haar mag/kan ontslaan?

07-11-2022 Vraag van Aad

De ontslagbescherming van een zieke medewerker is 104 weken. Eindigt de arbeidsovereenkomst eerder dan eindigt de arbeidsrelatie op dat moment. Wanneer de ontslagreden niet vanwege de langdurige ongeschiktheid is, is het mogelijk om binnen de 104 weken ziekte de arbeidsrelatie op grond van een andere reden te beƫindigen waarbij het wel zo is dan een zieke medewerker een beschermde positie heeft. Dus er moet dan wel aan de voorwaarden worden voldaan om met deze beschermde positie het ontslag mogelijk te maken. .
De vraag is wel wat u bedoelt met oude rechten. Wanneer uw echtgenote na een eerdere WIA beoordeling in dezelfde functie is blijven werken kan het zijn dat de wachttijd van 104 weken al is doorlopen en dan zou de ontslagbescherming nu al niet meer aan de orde zijn.
Brigitte Gerringa, registerarbeidsdeskundige Intermit BV

07-11-2022 Antwoord door Brigitte

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste arbodiensten

Wij vergelijken het aanbod van arbodiensten in Nederland. Je kan zelf zoeken naar de best passende dienst, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Arbodiensten traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40