Ik heb twee banen, heb me ziek gemeld bij de één, bij de andere werk ik nog. Mijn ziekte is werkgerelateerd. Mag dat?.

Ik ben bang ontslagen te worden. Heb me ziek gemeld om te hoge werkdruk, veel veranderingen. Mijn functie wordt veranderd zonder dat ik er iets van weet, dat maakt me erg onzeker.

2 REACTIES   754x bekeken   27 maart 2019

Telefonisch advies? 085 - 40 195 40

2 reacties
Intervu
Bij de ene werkgever ziek en bij de andere nog gewoon werken, is niet raar en kan en mag. UWV zal ook alleen dat ene verband beoordelen als die ziekte langer gaat duren dan een jaar. Het is echter wel verstandig dat je zo snel mogelijk ander werk gaat zoeken of met je manager contact gaat opnemen om je onzekerheid te verminderen. Succes
2 april 2019
JPF Juristen
Ik kan u alleen maar adviseren om binnen korte termijn met de werkgever in gesprek te gaan om het arbeidsconflict op te lossen. Met betrekking tot de ziekmelding kan het zo zijn dat de bedrijfsarts adviseert dat u in de zin van de Ziektewet niet arbeidsongeschikt bent omdat er sprake is van een arbeidsconflict (situatieve arbeidsongeschiktheid). Nogmaals: mijn advies blijft ga in gesprek met uw werkgever. Wij kunnen u bij deze kwestie helpen en kunnen u van rechtsbijstand voorzien bij het gesprek met de werkgever als u dit gesprek niet graag alleen met de werkgever wenst aan te gaan. Als u verdere hulp nodig heeft verneem ik dat graag van u.
3 april 2019

Vrijblijvend informatie ontvangen?

Vrijblijvend informatie ontvangen van Intervu en JPF Juristen.