Vraag

Ik heb twee banen, heb me ziek gemeld bij de één, bij de andere werk ik nog. Mijn ziekte is werkgerelateerd. Mag dat?.

Ik ben bang ontslagen te worden. Heb me ziek gemeld om te hoge werkdruk, veel veranderingen. Mijn functie wordt veranderd zonder dat ik er iets van weet, dat maakt me erg onzeker.

07-11-2022 Vraag van Alida Koekoek

Bij de ene werkgever ziek en bij de andere nog gewoon werken, is niet raar en kan en mag. UWV zal ook alleen dat ene verband beoordelen als die ziekte langer gaat duren dan een jaar.
Het is echter wel verstandig dat je zo snel mogelijk ander werk gaat zoeken of met je manager contact gaat opnemen om je onzekerheid te verminderen.
Succes

07-11-2022 Antwoord door Erik

Vond je dit antwoord nuttig?

Ik kan u alleen maar adviseren om binnen korte termijn met de werkgever in gesprek te gaan om het arbeidsconflict op te lossen. Met betrekking tot de ziekmelding kan het zo zijn dat de bedrijfsarts adviseert dat u in de zin van de Ziektewet niet arbeidsongeschikt bent omdat er sprake is van een arbeidsconflict (situatieve arbeidsongeschiktheid). Nogmaals: mijn advies blijft ga in gesprek met uw werkgever. Wij kunnen u bij deze kwestie helpen en kunnen u van rechtsbijstand voorzien bij het gesprek met de werkgever als u dit gesprek niet graag alleen met de werkgever wenst aan te gaan. Als u verdere hulp nodig heeft verneem ik dat graag van u.

07-11-2022 Antwoord door Jean-Paul

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste arbodiensten

Wij vergelijken het aanbod van arbodiensten in Nederland. Je kan zelf zoeken naar de best passende dienst, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Arbodiensten traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40