Ontslag na hernia en te zwaar lichamelijk werk

Ik heb een vaste baan maar ben geopereerd aan een hernia en ben op therapiebasis aan het werk maar nu blijk dat ik weer hernia heb maar aan beide kanten kan ik ontslagen worden nu. Door de hoge werkdruk en te zware verfblikken en chemicaliën nu blijkt dat er blikken van 45 kilo's zijn maar daar is nooit over gesproken maar we hebben dit al wel vaker aan gegeven. Is dit arbo technisch wel verantwoord omdat volgens de wet 22.5 kg is voor geschreven. Maar goed, ik hoop dat u een korte uitleg kunt geven, het is niet gezegd dat ze me kwijt willen hoor. Maar we waren met zijn 3 personen en één heeft nu ontslag genomen ivm nieuwe baan en de andere heeft nog steeds geen vakantie gehad. Deze collega is ook aan zijn einde.

2 REACTIES   3689x bekeken   6 december 2015

Telefonisch advies? 085 - 40 195 40

2 reacties

Vraagsteller

Beste Rex, De bedrijfsarts adviseert je werkgever. Is die er niet dan je specialist. Als je ziek ben kun je pas naar 2 jaar ontslagen worden. Vanuit het UWV is je werkgever na een periode v. Langdurige ziekte verplicht op zoek te gaan naar een nieuwe passende baan binnen of buiten het bedrijf. Tot die tijd is de opdracht om mee te werken aan re integratie maar je blijft ziek tot max 2 jaar. Na 2 jaar mag je werkgever ontslag indienen bij UWV. Zelf kun je ook bij UWV een Wia uitkering aanvragen als er na 2 jaar nog geen passende baan is. Krijg je geen WIa dan kun je Ww aanvragen. Sterkte met je gezondheid.
8 december 2015

Vraagsteller

Je moet met alle wettelijke middelen(advocaat en rechtbank en alle dokters die met jouw zijn tefen deze corrupte bende van het uwv vechten om je gelijk te halen want zij houden zich onder mekaar een hand boven het hoofd Het is de slager die zijn eigen vlees keurt
3 april 2020
Geef een reactie op deze vraag
Geef een zo volledig mogelijke reactie.
Verwijzingen naar contactgegevens zoals mailadressen, telefoonnummers en websites worden om privacy-redenen automatisch verwijderd.