Vraag

Werk coffeeshop op cv zetten

Ik ben een jaar werkloos geweest. Daarna een baan voor 30 uur gehad en nu werk ik in een coffeeshop omdat ik daar 40 uur kan werken. Ik kan daar niet verder groeien en krijg minimum loon. Ik wil weer verder solliciteren maar nu zit ik al met dat 'gat' van een jaar. En werken in een coffeeshop klinkt voor sommige werknemers ook niet echt aantrekkelijk.
Hebben jullie advies wat ik wel of niet in mijn cv kan zetten?

07-11-2022 Vraag van BK

Best Coffeshopper,
Vandaag de dag komt het natuurlijk vaker voor dat mensen een gat in hun cv hebben. Als SollicitatieLAB organiseren we elke maand de cv van de maand en dan leggen we ook een aantal vragen voor aan ons recruiterspanel. In het verleden is het gat in een cv ook voorbij gekomen. Algemene lijn is "een gat in je cv is niet erg, als je maar toelicht hoe het ontstaan is" en misschien nog wel belangrijker "geef aan wat je in deze periode geleerd hebt en je in een toekomstige functie kan gebruiken."
Dus in jouw geval gewoon aangeven dat je in een coffeeshop werkt, daar veel contact met klanten hebt en de gezelligste koffie van de stad serveert en klanten graag terugkomen. Tenzij je natuurlijk in een andersoortige coffeshop werkt, dan zou ik het op horeca houden. Succes bij het vinden van een nieuwe uitdaging.
Cees van SollicitatieLAB

07-11-2022 Antwoord door Ton

Vond je dit antwoord nuttig?

Je hoeft niet specifiek aan te geven waar je gewerkt hebt in je CV. Je kan neutraal aangeven dat je in een horeca bedrijf werkt. Het gaat erom welke kwaliteiten je van jezelf kan laten zien in je werk en welke ervaring je opbouwt. Gebruik daarvoor de STARRA methodiek. Je beschrijft de Situatie en dan vooral wat het werkt specifiek bepaald. Dan beschrijf je jouw Taak. Kijk vooral naar wat je daadwerkelijk doet de hele dag en waar je graag meer van zou willen doen in je volgende werk. In de eerste A van de STARRA beschrijf je jouw specifieke Aanpak, hoe kan jij je werk doen, omdat jij jij bent. Jouw manier van doen dus. De eerste R staat voor het resultaat dat je behaalt, de tweede R staat voor Reflectie: wat jij ervan vindt of geleerd hebt. De laatste A staat voor jouw Aanpassingen door wat je geleerd hebt. Met de STARRA methode kan je zelf bepalen waar jij de nadruk legt. Daarmee kan je je richten op wat je in de toekomst (meer) wil doen. Succes!

07-11-2022 Antwoord door Diane

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste sollicitatietraining

Wij vergelijken de sollicitatietrainingen in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende traject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Sollicitatietraining traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40