Vraag

Hulp bij het vinden van een baan en sollicitieren

Ik ben een afgestudeerde Hbo student, met de opleiding SJD. Na het afronden van mijn studie, heb ik niet gewerkt, dit door persoonlijke omstandigheden,. Mijn studie heb ik ongeveer 3 jaar geleden afgerond. Ik wil nu heel graag aan slag, alleen weet niet meer hoe ik het beste kan solliciteren, en of ik wel een kans maak, bij het vinden van werk, aangezien ik bijna geen ervaring heb opgebouwd na mijn studie.
Ik heb twee kleine kinderen, en hierdoor kan ik maar tot 24 uur per week werken.
Zou u mij willen informeren wat ik het beste kan doen, en bij wie ik terecht kan.
Hartelijk dank voor uw advies.

07-11-2022 Vraag van Hinde

Beste Hinde,
Ik raad je aan om in je omgeving te vertellen wat je wil en kan. En daarnaast bedrijven te benaderen die je interessant vindt. Dat noem ik orienteren en een orientatie werkt vaak inspirerend. Mensen leren je kennen en kunnen op het moment dat er een vacature is aan jou denken. Pak het gestructureerd aan, maak er een project van.
Veel succes,
Hartelijkegroet,
Milja Falentijn, www.falentijn.nu, 0647522281

07-11-2022 Antwoord door Milja

Vond je dit antwoord nuttig?

Goedemorgen Hinde,
Ook jij hebt je verhaal, net als zovelen, werkende en werkzoekende! Het gaat erom dat je voor jezelf helder krijgt, wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik. Je aanbod doen en weten hoe je anno 2015 je weg zoekt en vind op de arbeidsmarkt. ik wil je daarbij graag helpen. Bel of mail me maar voor een afspraak. Hartelijke groet, Sonja de Louw Flow Loopbaanservice & Coaching. 06-10910330 info@flowloopbaan.nl

07-11-2022 Antwoord door Sonja

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Hinde,
Wellicht ken je oud-studiegenoten die op dit moment wel werkzaam zijn in jouw vakgebied. Door hen te benaderen kun je vragen waar behoefte is aan jouw expertise en met wie je uit hun netwerk verder zou kunnen praten over wederzijdse mogelijkheden. Daarbij is het wel handig om te weten wat je precies zoekt en voor welke bedrijven en organisaties je zou willen werken. Ook kun je onderzoeken of er nu al organisaties zijn waar je met een professional op jouw vakgebied kunt meelopen. Jij kunt dan werkervaring opdoen, wat je weer op je cv kunt zetten en zij ontvangen tijdelijk 'extra handen aan het bed'.
Er is nog veel meer wat je kunt doen, maar waar het op neerkomt, is dat jij je omgeving laat weten dat je in de markt bent en dat je jezelf zichtbaar maakt, via netwerken en social media. Zorg ervoor dat jouw netwerk jou kan aanbevelen bij potentiƫle werkgevers. Maak anders een afspraak met een loopbaancoach bij jou in de regio voor een oriƫnterend gesprek. Hieraan zijn meestal geen kosten verbonden en daar krijg je vaak al tips hoe je zaken slim kunt aanpakken. Op www.noloc.nl kun je op regio zoeken en heb je altijd met erkende loopbaanadviseurs te maken die hun beroepscode volgen.
Veel succes en hartelijke groet,
Marianne Elken
www.elkentalent.nl | info@elkentalent.nl | 06-15568720
www.facebook.com/MarianneElken

07-11-2022 Antwoord door Marianne

Vond je dit antwoord nuttig?

Ben je er al uit of kun je nog wat hulp gebruiken.
IK heb prima individuele training voor netwerken en solliciteren incl inzet social media
. Kijk op mijn website www.loopbaanPlus.nl maatwerk afgetemd op jouw behoefte
www.Loopbaanplus.nl

07-11-2022 Antwoord door Bernadette

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste sollicitatietraining

Wij vergelijken de sollicitatietrainingen in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende traject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Sollicitatietraining traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40