Vraag

Sollicitatiegesprek wat kan ik verwachten

Ik heb vanmiddag een sollicitatiegesprek. Wat moet ik verwachten?
Marije

07-11-2022 Vraag van Marije

Dag Marije, op de eerste plaats gefeliciteerd dat je op gesprek mag komen! In de meeste sollicitatiegesprekken vertelt men jou eerst kort iets over het bedrijf en de functie en worden daarna (in een half uur tot drie kwartier) vragen aan jou gestel. Ze willen uiteraard goed weten wat jij kunt, in relatie tot de functie, en vragen daarom naar je ervaringen. Hoe duidelijker jij kunt maken hoe je dingen aanpakte, hoe beter dat vaak is, dus ben zo concreet mogelijk. Daarnaast willen ze ook dat je laat zien dat je veel zin in de baan hebt en dat kun je laten zien door veel interesse te tonen voor wat zij vertellen. Maak je niet te druk vooraf, het is echt niet erg als je niet overal meteen een geweldig antwoord op hebt. De PERFECTE kandidaat is er niet, iedereen vindt wel een vraag lastig. Heel veel succes, als je nog meer wilt weten over dit onderwerp, kun je op google gewoon eens 'tips sollicitatiegesprek' invoeren.

07-11-2022 Antwoord door Ilse

Vond je dit antwoord nuttig?

Ha Marije,
Ik neem aan dat je iets over jezelf mag vertellen, waar je goed in bent en wat jij verwacht van de baan. Vaak wordt ook gevraagd naar opleiding, stages en werkverleden. Succes! Neem je CV mee.
Groeten Mark

07-11-2022 Antwoord door Mark

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste sollicitatietraining

Wij vergelijken de sollicitatietrainingen in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende traject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Sollicitatietraining traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40