Vraag

Loopbaanbegeleiding toevoegen aan CV?

Ik heb een loopbaanadviseur ingeschakeld, omdat ik van baan wil wisselen, maar ik wist niet wat. Hoe kan ik dit verwerken in mijn cv.
Is het verstandig om loopbaanbegeleiding in een CV te benoemen?
Hartelijke groet,
Elke

07-11-2022 Vraag van Elke

Hi Elke,
Als je in loopbaanadvies investeert, laat je zien dat je investeert in je ontwikkeling en dat je je loopbaan/werk serieus neemt. Ik vind dat juist sterk staan. In je profiel kun je eventueel aangeven wat je er ontdekt hebt.
Hartelijke groet, Milja Falentijn
Www.falentijn.nu

07-11-2022 Antwoord door Milja

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Elke,
Jouw eigen loopbaanadviseur kan je hierin goede tips geven. Bij mijn cliƫnten laat ik het opnemen in het cv. Juist wanneer sprake is van een bewuste en gerichte keuze voor een totaal ander werkgebied straal je namelijk al uit dat het een weloverwogen beslissing is geweest vanuit intrinsieke motivatie.
Succes en veel plezier met je coachingsprogramma!
Hartelijke groet,
Marianne Elken
www.elkentalent.nl
NOLOC-erkend

07-11-2022 Antwoord door Marianne

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Elke,
Het is zeker goed om loopbaancoaching in je CV op te nemen. Ik sluit me helemaal aan bij het commentaar van Milja en Marianne. Succes!

Rolf Bredschneijder
www.hyphen.nl

07-11-2022 Antwoord door Rolf

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Elke,
Ik ben het eens met Komma Coaching. Het gaat er vooral om wat je er mee wilt zeggen. Wat is voor jou de toegevoegde waarde om het te vermelden op je cv? Hoe hoop je dat de 'lezer' het interpreteert? Ik denk dat het er niet zozeer omgaat dat je ondersteuning (loopbaancoaching) hebt gehad om na te denken over je loopbaan, maar dat je zelf serieus hebt nagedacht over wat je wilt en waarom je dat wilt. En dat je dat verhaal goed onderbouwt in je brief. Dat is de kern van je boodschap. Minder relevant is dan of je daar wel of niet begeleiding bij hebt gehad. Ik zou dat dan ook niet in een brief of cv vermelden. Je kan het eventueel toelichten in een gesprek als dat je verhaal of motivatie ondersteunt. Ik hoop dat je wat kan met mijn reactie. Succes!
Bobby Diekstra
Senior Loopbaancoach CMI
Registerpsycholoog Arbeid & Organisatie NIP

07-11-2022 Antwoord door Bobby

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste sollicitatietraining

Wij vergelijken de sollicitatietrainingen in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende traject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Sollicitatietraining traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40