Vraag

Wat moet ik doen om een bijbaan te vinden?

Ik ben nu 20 jaar oud. Nu woon ik op mezelf en ben ik alleenstaande moeder. Ik leef nu eigenlijk van mijn studiefinanciering, waarbij ik genoodzaakt ben om bij te lenen anders kom ik niet uit in mijn maandelijkse lasten. Ik ben zo hard opzoek naar een bijbaan, maar niks lijkt te lukken. Nou sta ik ingeschreven bij uitzendbureaus en ik heb al twee jaar geen baan meer gehad. Veel ervaring op verschillende gebieden heb ik niet, maar wel veel in de supermarkt. Wat kan ik nu nog doen? Ik moet echt een bijbaan hebben!

07-11-2022 Vraag van Anjali

Beste Anjali,
Kijk eens in je netwerk van familie en vrienden/kennissen of zij iemand weten die parttime een startend juridisch medewerker nodig heeft. Formuleer voor jezelf alvast welk werk jij graag wilt en kunt doen, gezien je studietijd en privéleven. Mocht je nog niet op LinkedIn staan met een profiel, dan zou ik dat als eerste doen. Daarop kun je een update plaatsen dat je part-time beschikbaar bent voor werk in de juridische sector. Bovendien biedt LinkedIn ook de mogelijkheid om te achterhalen welke bedrijven in dit werkveld in jouw regio werkzaam zijn, die je dan vervolgens kunt benaderen. Ook op Facebook en Twitter kun je kenbaar maken dat je op zoek bent naar een bijbaan en vraag je wie jou daarbij kan helpen. Vergeet niet de link naar je LinkedInprofiel mee te sturen...
Veel succes en hartelijke groet,
Marianne Elken
ElkenTalent loopbaancoaching & Personeelsontwikkeling
info@elkentalent.nl

07-11-2022 Antwoord door Marianne

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Anjali,
Je hebt al diverse goede tips gekregen die ik alleen maar wil onderstrepen.
Ik voeg er nog 1 aan toe: laat je gevonden worden op www.aanhetwerk.nu. Het kost je alleen een uurtje van je tijd en je hebt gelijk een rapportage met goed inzicht in je persoonlijk profiel inclusief een competentiecertificaat. Deze kunnen nog hun nut hebben bij een sollicitatiegesprek. Zelf maak ik als loopbaancoach van dit instrument gebruik als ik voor bedrijven zoek naar medewerkers in Zeeland en Goeree-Overflakkee. Collega's van mij doen dat weer in andere delen van Nederland. Meer info staat op die website.

07-11-2022 Antwoord door Adri

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste sollicitatietraining

Wij vergelijken de sollicitatietrainingen in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende traject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Sollicitatietraining traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40