Vraag

Hoe pak ik een sollicitatie aan voor werken en leren?

Ik heb vorig jaar een mbo niv 3 diploma behaald; verkoopspecialist detailhandel. En heb toen een jaar gewerkt om wat geld te verdienen voor HBO. Nu ben ik op zoek naar een nieuwe opleiding, maar wil dit graag via bbl doen. Maar dit is totaal een ander studie, want ik wil namelijk 4 jaar lang nog ICT applicatieontwikkelaar studeren en dan doorstromen in HBO voor informatica. Hoe pak ik dat nou aan?

07-11-2022 Vraag van Fatbardh

Beste Fatbardh,
Als ik je vraag goed begrijp dan wil je nu een BBL-opleiding applicatieontwikkelaar volgen en daarna een HBO-opleiding volgen.
Dé oplossing heb ik niet voor je. Het is verstandig om met het ROC waar je de opleiding zou willen volgen hierover te praten. Wat zijn adviezen aan jou, wat is er mogelijk, zijn er wat betreft de opleiding ook vrijstellingen mogelijk vanuit je vorige opleiding? Misschien hebben zij ook een overzicht van leerbedrijven waarmee zij samenwerken.
Ook kun je zoeken naar leerbedrijven voor deze opleiding op deze website: http://www.stagemarkt.nl/zoekresultaten.aspx?xk=Applicatieontwikkelaar&xp=Gelderland+(Provincie) en met hen contact opnemen voor mogelijkheden.
Belangrijk is dat je ook kijkt wat jouw kansen op werk zijn. Daarvoor kun je ook kijken op deze website: http://prod.pub.kansopwerk.nl/SearchWerk.aspx?field=name
Succes,
Carla Huppelschoten
info@werkcollectiefeemvallei.nl
www.werkcollectiefeemvallei.nl

07-11-2022 Antwoord door Carla

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste sollicitatietraining

Wij vergelijken de sollicitatietrainingen in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende traject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Sollicitatietraining traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40