Vraag

Ik wil via vrijwilligerswerk terug de maatschappij

Ik wil graag weer aan het werk, maar heb lang niet gewerkt. Ik heb wel een hbo-opleiding, maar in de reclame is alles zo verandert. Ik ben nog van de oude garde.
Ik wil hulp met c.v. maken en solliciteren etc. Dacht zelf aan bijvoorbeeld aan werk in een kinderboerderij of iets met dieren of natuur. De reclamewereld, daar ben ik te ouderwets voor, ook vind ik het best eng en weet niet waar te beginnen
Francis

07-11-2022 Vraag van Francis

Hallo Francis,
je hebt de eerste stap al gemaakt door met je vraag binnen een netwerk te komen.
als je via vrijwilligerswerk weer aan de slag wilt, is dat een prima opstartmiddel om weer aan het arbeidsproces deel te gaan nemen. Ga bij je zelf eerst na waar je passie ligt (waar wordt je blij van) kijk vervolgens of je organisaties kan vinden waar je contact mee kan opnemen. (kijk bijvoorbeeld op de site www.2miljoen.nl/Top/Nederland/Utrecht/Utrecht. Daar begint je netwerk. om een goed cv op te zetten kun je op internet diverse voorbeelden ontdekken, maar kun je je ook laten begeleiden. Via de afdeling Werk en Inkomen van de gemeente kun je wellicht ondersteuning krijgen wat gratis is. wil je echt goed beslagen ten ijs komen, dan kun je een bureau vragen om coaching. Daar zijn meestal kosten aan verbonden, maar dan heb je ook wat. je mag altijd contact met me opnemen.
3Dnet consultancy Winschoten

07-11-2022 Antwoord door H

Vond je dit antwoord nuttig?

Francis,
Sollicitatielab (www.sollicitatielab.nl ) geeft een groot aantal tips over solliciteren. Ook hebben wij een aantal goedkope workshops, waar je je kennis kan vergroten.
De workshops worden wel in Amsterdam gehouden.
we horen graag van je.
Ton Vermin

07-11-2022 Antwoord door Ton

Vond je dit antwoord nuttig?

Francis,
via vrijwilligerswerk ervaring kan natuurlijk. Er bestaan ook echte werkervaringsplekken, misschien zijn die nog wel geschikter om de moderne technieken binnen de reclamewereld te leren kennen.
als je hulp nodig hebt kun je mij altijd mailen
Info@meerkans.org
groeten daisy schrama-beelen

07-11-2022 Antwoord door Daisy

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste sollicitatietraining

Wij vergelijken de sollicitatietrainingen in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende traject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Sollicitatietraining traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40