Vraag

Solliciteren vanuit uitkeringsituatie

Ik op zoek naar een ander baan, momenteel werk ik bij een schoonmaakbedrijf, wat raadt u mij aan?
Ik zit voor een 9.65 uur in de WW en moet solliciteren, ik wil als helpende aan de slag maar heb geen diploma. Constant word ik afgewezen op mijn sollicitatiebrieven op een vacature waar ze een diploma vragen. Ik heb al een gesprek gehad bij het UWV, maar ze konden me niet aan een opleiding helpen, want ze hebben wel trajecten maar die zijn voor mensen die in de bijstand zitten, daar word het wel vergoed en voor mij niet, wat raadt u mij aan!
Met vriendelijk groet,
Trees

07-11-2022 Vraag van Trees

Beste Trees,
Ik denk dat het van belang is dat je kijkt waar je goed in bent en wat aandact verdient.
Vervolgens kun je als je al op gesprek komt aanbieden om eens een of twee dagen "mee te werken" (wel overleggen met de instantie waarvan je een uitkering krijgt).
Zo kan een potentiele werkgever ervaren hoe je onder werkomstandigheden bent en mijn ervaring is dat dat als positief ervaren wordt.

07-11-2022 Antwoord door Wouter

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Trees,
Investeer de 900 euro en de 18 maanden thuisstudie in de ROC opleiding tot helpende niveau 2. Je blijft beschikbaar voor de arbeidsmarkt terwijl je studeert.
Of bel alle organisaties in jouw omgeving waar je als helpende aan het werk zou kunnen en vraag om een kennismakingsgesprek. Bied aan dat je vrijwilligerswerk komt doen, onderzoek in het kennismakingsgesprek of zij (een deel van) jouw opleidingskosten willen betalen. Stop met brieven schrijven naar functies waarvoor je de papieren -nog- niet hebt. Schrijf enkel brieven om aan de UWV verplichting te voldoen en ga op jacht naar een werk/stage/vrijwilligersplek die je in staat stelt de papieren te gaan halen, via je kennissen en vrienden en door te gaan bellen of langs te gaan. Dring je op, op een charmante manier. Ga ervoor!!
Succes. Cissy Ploegmakers, PACE career coaching

07-11-2022 Antwoord door Cissy

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste sollicitatietraining

Wij vergelijken de sollicitatietrainingen in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende traject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Sollicitatietraining traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40