Vraag

Direct solliciteren na ontslag?

Ik ben ontslagen met een opzegtermijn van drie maanden. Nu krijg ik door deze termijn nog een tijdje doorbetaald. Moet ik nu al solliciteren? Of moet dat pas na die termijn als ik een uitkering bij het UWV ga aanvragen?

07-11-2022 Vraag van Karin

Als je weet wat je in een volgende baan en/of een volgende werkgever zoekt, en bovendien weet hoe je slim en goed solliciteert, zou ik direct beginnen met solliciteren. Maar doe dat wel op basis van overtuigende keuzes en een goed plan en voorkom dat je als een kip zonder kop de arbeidsmarkt op gaat: in de regel loopt dat verkeerd af ....
Peter van de Bunt, Elephant HRD&M

07-11-2022 Antwoord door Peter

Vond je dit antwoord nuttig?

Hallo Karin,
Nu je al weet dat er een einde aan je dienstbegrekking komt moet je je al gaan melden bij het UWV, want je bent niet zeker dat je binnen die 3 maanden een nieuwe baan gevonden hebt. Baat het niet schaadt het niet! Uiteraard kan je nu al gaan solliciteren, maar op het moment dat je een nieuwe baan hebt, krijg je niet doorbetaald door je 'oude' werkgever tenzij je dit uitdrukkelijk bedongen hebt! Zorg er dus voor dat je in ieder geval -bij niet doorbetaling oude werkgever- je geen inkomen hebt lager dan je huidige salaris. Voorts is het handig omdat je nu vanuit een baan solliciteert en dat is makkelijker dan vanuitg een werkloze situatie.
mocht je nadere of andere informatie willen hebben, dan kan je mij bereiken via mijn site.
mvrgr
R. van der Zee / JuridischAdvies4u.nl

07-11-2022 Antwoord door R.

Vond je dit antwoord nuttig?

Karin,
je zal je meteen moeten inschrijven bij het cwi en meteen moeten gaan solliciteren. Anders kun je het risico lopen, dat je een boete krijgt als je ww krijgt.
met vriendelijke groet,
Ton Vermin
Sollicitatielab

07-11-2022 Antwoord door Ton

Vond je dit antwoord nuttig?

Hoi Karin,
Je bent ontslagen of heb je ontslag aangezegd gekregen?
Ik adviseer je om binnen 6 weken na ontslagaanzegging bezwaar aan te tekenen tegen dit ontslag, al is het maar om aan te kunnen tonen dat je alles hebt gedaan om je baan te behouden en geen sanctie op je eventuele ww-uitkering te krijgen.
En als je wilt werken - ga ik wel vanuit - dan staat het je vrij om te solliciteren, die vrijheid heb je altijd. Zodra je een ww-uitkering ontvangt ben je verplicht om te solliciteren, maar waarom zou je daar op wachten?

Hartelijke groet en veel succes!!!
André Supheert Bba. RL
www.supportz.nl

07-11-2022 Antwoord door André

Vond je dit antwoord nuttig?

Moeten komt van buitenaf, willen van binnenuit - wat kies jij ?

07-11-2022 Antwoord door Cees

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste sollicitatietraining

Wij vergelijken de sollicitatietrainingen in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende traject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Sollicitatietraining traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40